Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ< printscreen Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić otkrila je danas u Skupštini Srbije da je jedan od mnogobrojnih čitalaca portala Nova.rs. I to je zaista lepo. Predsednica Vlade usput je i rekla, u momentima dok je trajala rasprava o smeni ministra Bratislava Gašića, da naslovi koje objavljujemo na našem sajtu (i u blogu) služe za obmanjivanje javnosti i da na taj način nanosimo štetu Republici Srbiji. Međutim, kako to obično biva kad je reč o premijerki Brnabić, istina se nalazi na suprotnoj strani.

Konkretno, premijerka je pročitala naslov „Da li je pratilac Ane Brnabić odavao tajne crnogorskoj mafiji“ koji predstavlja citat pitanja koje je joj je uputio poslanik Demokrtske stranke, Miodrag Gavrilović.

„Da li je Dušica Jovanović, nekad zaposlena u BIA,  u avgustu 2022. uhapšena zbog pranja novca za Kavački plan? Da li je ona bila pratilac Ane Brnabić i da li je na taj način crnogorska mafija imala iformacije o državnom vrhu? Da li je tačno da je osoblje Radeta Basta iz kancelarije izbacilo privatno obezbeđenje? Koja specijalna jedinica je uhapsila kosovske policajce?  Ono što pouzdano znam to je da nisu bili ni SAJ, ni Žandarmerija. Zašto predsednik države nudeći poligraf otkriva identitelica“, pitao je poslanik Gavrilović, a to je, pored portala Nova.rs, preneto uživo u programu RTS 2.

PROČITAJTE JOŠ...

Onda je na scenu stupila premijerka s tvrdnjom da to što je rečeno nije istina,  ali da to nećete moći da nađete na sajtu Nova.rs.

Premijerka, naravno, nije dobro pazila i pokušala je da slaže građane Srbije.

U BLOGU UŽIVO putem kog pratimo događaje iz parlamenta sednicu u 15.06 sati je objavljena sledeća vest:

„Brnabić demantuje navode da je žena iz njenog okruženja uhapšena“

Foto: Printscreen

Ali evo, šta urpkos svemu kaže premijerka:

„Ako pogledate sajt, recimo tajkunskog, Šolakovog portala Nova, videćete bombastične vesti, kao na primer ‘ Da li je pratilac Ane Brnabić odavao tajne crnogorskoj mafiji“ – što smo već pokazali da nije istina, ali to ne možete da nađete na tom sajtu i ko zna da li ćete ikada naći, ili će samo da skinu tu vest – čime se direktno nanosi šteta Republici Srbiji, ne Ani Brnabić „, požalila se premijerka.

I ovo nije prvi put da se premijerka bavi radom „tajkunskih medija“ i da se žali kako oni ugrožavaju Republiku Srbiju. Nije ni prvi put da nije zadovoljna radom onih koje njen šef ne kontroliše, ali to joj ne daje za pravo da laže građane zlupotrebljavajući govornicu u Skupštini. Jer nenadoknadivu štetu trpi država u kojoj predsednik Vlade otvoreno laže. Dajte da se ne navikavamo na to.

Uz zahvalnost premijerki Ana Brnabić na tome što posvećeno čita i prati rad portala Nova.rs, predlažemo joj da učini dodatni napor i da pročita više od dve vesti na našem sajtu. Možda joj to pomogne da počne da govori istinu kad reši da se obrati građanima.

P.S. Uvereni smo da će sve što je rečeno na današnoj sednici Skupštine naći u stenogranskim beleškama (i demanti i ono što je rekao poslanik Gavrilović) i da neće biti potrebe da se bilo šta falsifikuje ili cenzuriše. 

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar