Čen Bo Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je izgradnja deonice autoputa od Požege do Duge Poljane, kod Sjenice, veoma važna, ilustrujući to podatkom da je ona danas od Beograda do Čačka putovala sat i po vremena, a zatim od Čačka do Sjenice dva i po sata.

U Sjenici je danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, koji boravi u poseti Raškom okrugu, potpisan ugovor o pripremi tehničke dokumentacije i izvođenju radova na 75 kilometara od Požege do Duge Poljane.

“To je još jedan rezultat saradnje dve strane u oblasti infrastructure”, rekla je ambasadorka novinarima.

Kako je rekla, njeno današnje putovanje od Beograda do Čačka trajalo je sat i po vremena, a od Čačka do Sjenice dva i po sata, što, istakla je, u potpunosti pokazuje značaj izgradnje te deonice autoputa.

„U Kini uvek kažemo – ako čovek želi da se obogati, treba prvo da napravi put. Uverena sam da će izgradnja nove deonice doneti ovom regionu sve više mogućnosti za ekonomski razvoj“, istakla je Čen.

Ona je ukazala da će deonica od Požege do Duge Poljane biti još teža od deonice koja se privodi kraju Preljina – Požega.

„Hvala srpskim partnerima na poverenju u kineske kompanije i kinesku tehnologiju. Uverena sam da će CRBC biti dovoljno sposobna da će kvalitetno završiti deonicu“, rekla je ambasadorka Kine.

Bonus video: Blokada autoputa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare