Foto: Shutterstock

Novi ambasador Srbije u Tirani Slobodan Vukčević reagovao je danas na objavu albanske ministarke spoljnih poslova Olte Džačke (Olta Xhaçka), poručivši joj da mešanje u unutrašnja pitanja druge države ne doprinosi unapredjenju saradnje.

„Hvala vam, gospodjo ministarko, što ste izrazili spremnost za jačanje veza. Mi verujemo u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje. Takodje verujemo da uvek postoji prostor za unapredjenje saradnje, sve dok se ona zasniva na poštovanju. Mešanje u unutrašnja pitanja druge strane ne pomaže“, napisao je Vukčević na Tviter profilu Ambasade Srbije u Albaniji.

Nakon današnjeg sastanka sa Vukčevićem, Džačka je na Tviteru objavila njihovu zajedničku fotografiju i poruku da je „uzajamno priznanje Kosova i Srbije ključno za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana“.

„Poželela sam dobodošlicu novom ambasadoru Srbije u Albaniji Slobodanu Vukčeviću. Albanija i Srbija su ostvarile značajan napredak u prevazilaženju teške prošlosti. Predstoji još posla na unapredjenju saradnje i bilateralnih veza. Prijateljski odnosi Albanije i Srbije i uzajamno priznanje Kosova i Srbije ključni su za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana“, navela je Džačka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare