Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia; Filip Kosnet

Iako je najavljeno da na današnjoj vanrednoj sednici parlamenta neće biti medija i gostiju, ambasador SAD, Filip Kosnet, stigao je u skupštinu, piše prištinska Gazeta Expres.

Sednica na kojoj će se glasati o opozivu aktuelnog premijera Aljbina Kurtija na zahtev koalicionog partnera DSK i dela opozicije, zakazana je za danas.

Za razliku od ambasadora Francuske i Nemačke u Prištini, koji su juče uputili zajednički poziv DSK-u da odustane od zahteva za izglasavanje nepoverenja, Kosnet je, piše Expres, podržao održavanje sednice i pozvao institucionalne lidere da poštuju Ustav Kosova.

„Kao što sam danas rekao premijeru Kurtiju, važno je da skupština i sve institucije poštuju Ustav“, rekao je juče Kosnet.

Podsetimo, vanredna sednica kosovskog parlamenta, na kojoj će se glasati o poverenju vladi Aljbina Kurtija, trebalo bi da bude održana u 11 sati.

To je juče odlučilo predsedništvo kosovske skupštine, a prištinski Ljajmi je naveo da je sednica predsedništva trajala duže od očekivanog, a odluka je doneta sa četiri glasa “za” i dva glasa “protiv” održavanja vanredne sednice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram