Foto:shutterstock; shutterstock Chris Redan; Filip Krainčanić/Nova.rs

Ambasada Srbije u Nemačkoj reagovala je danas na izjavu predsednika Spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga Mihaela Rota da "izbori u Srbiji nisu bili fer" i ukazala na uskraćivanje izbornih prava Srbima na Kosovu.

„Kad već govorimo o slobodnim, fer i demokratskiim uslovima, izgleda da smo propustili vašu reakciju svaki put kad je Srbima na Kosovu i Metohiji bilo uskraćeno osnovno ljudsko pravo. Zabranjeno im je da glasaju u mestima u kojima žive na izborima i referendumu 2022. i na izborima 2023“, navodi se na nalogu ambasade na društvenoj mreži Iks.

Podsetimo, predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot naveo je kako je izveštaj Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji u potpunosti „potvrdio ogromne neregularnosti i organizovanog sređivanja biračkog spiska, kao i seljenje fantomskih birača“.

„Izbori nisu bili ni fer ni slobodni. Tako ne funkcioniše demokratija, gospodine (Aleksandre) Vučiću“, napisao je Rot na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

***

BONUS VIDEO – Kako poruke o izborima iz Brisela razume vlast, a kako opozicija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar