Zoran Alimpić Foto:N1

Član Gradske izborne komisije i nekadašnji predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić izjavio je da veruje da će u martu sledeće godine opozicija pobediti na gradskim izborima, ali i da ne bi bio iznenađen ako bude još "preletača" iz opozicije u gradskoj skupštini.

“Ja očekujem da u martu sledeće godine budu naredni izbori jer očekujem da predsednik Srbije i SNS ispuni reč. Ne bi bilo lepo da predsednik laže građane”, rekao je Alimpić u Danu uživo na N1.

Prema njegovim rečima, opozicija je “isterala na čistinu” koliko ima preletača tako što tokom glasanja za predsednika skupštine grada nisu uzeli listiće.

“Ne bi me začudilo nažalost da bude još preletača iz opozicije, mada oni u ovom trenutku zapravo nisu potrebni vlasti, ona treba da izdrži nekoliko meseci”, rekao je on.

Dodao je da poziciju vlasti čini mnogo težom to što ima tanku većinu, a uvek se dešava da ne može svaki odbornik da ostane, pa postoji mogućnost od gubitka kvoruma.

Govoreći o tome kakvu atmosferu očekuje na budućim sednicama gradskog parlamenta, Alimpić kaže da je poslovnik predvideo potencijalne opstrukcije, ali da očekuje da diskusija postane sve neprijatnija.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Skupština grada: Novi saziv, oročenog mandata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare