Miroslav Aleksić Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je za N1 da je iz izjave Aleksandra Vučića saznao da ga je Prvi osnovni sud u Beogradu presudom obavezao da predsednikovom bratu Andreju Vučiću, plati odštetu od 300.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

Andrej Vučić je prošle godine tužio Aleksića, zato što mu je izjavama u vezi sa slučajem „Jovanjica“ povredio čast i ugled, a sada je stigla i presuda u tom slučaju. Potpredsednik Narodne stranke je u Novom danu TV N1 rekao da je za presudu i visinu kazne saznao iz izjave Aleksandra Vučića u emisiji „Hit tvit“ TV Pink.

Niti ja, niti moj advokat, nismo dobili tu presudu, istakao je potpredsednik Narodne stranke uz ocenu da to pokazuje da je pravosudni sistem u Srbiji razoren i da je predsednik preuzeo ulogu i sudije i tužioca.

Aleksić tvrdi i da je proces protiv njega bio „potupno montiran“ i da su advokati Andreja Vučića imali dosta prisan odnos sa sudijom, zbog čega je odbrana dva puta tražila njegovo izuzeće.

„Odbio je (sudija) sve naše dokaze, sve naše svedoke koje smo predlagali, završio je proces u parnici za manje od godinu dana, što je verovatno jedna od najbržih parnica koje su završene“, naveo je on.

Upitan na osnovu čega tačno tvrdi da je proces montiran, Aleksić je podsetio da je gradonačelnik Novog Sada krajem 2019. godine podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića u vezi sa Jovanjicom, koju je zamenica tužioca za organizovani kriminal ekspresno odbila.

„Ona je dostavila šturo obaveštenje gde kaže da u telefonskom imeniku Koluvije nisu pronađeni kontakti pod imenom Andrej i Aleksandar Vučić“, naveo je Aleksić i dodao da je Andrej Vučić upravo na osnovu tog obrazloženja podneo krivičnu prijavu protiv njega.

Sudija je, međutim, odbio sve dokaze i svedoke koje je predložila odbrana, istakao je Aleksić.

„Odbio je sve naše dokaze vezane za veštačenje telefona, dostavili smo sve dokaze koji povezuju Koluviju i Andreja Vučića, i sud ih je sve do jednog odbio“, naveo je.

Pokušavaju da dokažu kako „Jovanjice“ nikada nije ni bilo

Aleksić je najavio i da će se, nakon što dobije presudu, žaliti i pokušati da iskoristi sve pravne mogućnosti kako bi dokazao da je proces montiran da bi se dokazalo da „Jovanjice“ nikada nije ni bilo.

Potrpedsednik Narodne stranke ukazao je da u Srbiji postoji preko 500 hektara zasada industrijske konoplje sa dozvolom Ministarstva zdravlja, i da su svi oni na otvorenim poljima, a ne u laboratorjima i zatvorenim uslovima.

Podsetio je i da je Viši sud nedavno potvrdio optužnicu „Jovanjica 2“ koja se odnosi na pripadnike MUP-a, BIA i Vojske koji su obezbeđivali Koluvijino imanje, te da postoje veliki pritisci na Apelacioni sud da tu optužnici odbaci.

„U kakvoj državi živimo ako ta afera i taj slučaj nisu dovoljni da neko podnose ostavku, bude smenjen, ili da Vlada padne“, upitao je Aleksić.

Kazao je i da je predsednika Aleksandra Vučića pozivao na TV duel, ali „s obzirom na to da je on kukavica, i neće to uraditi, moraćemo na sudu da se sretnemo da utvrdimo šta je istina šta je laž.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare