Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je danas u Pirotu poverenika te stranke Čedicu Džunića fizički napao Aleksandar Đorđević Aki, koji je blizak SNS-u i slovi za "siledžiju i glavnog kriminalca u Pirotu".

„Zahtevamo od policije i nadležnih organa da hitno privedu i procesuiraju Đorđevića, koji je pored toga što je fizički nasrnuo na Džunića, izneo i niz pretnji samo zato što Džunić u javnost iznosi istinu o korupciji u Pirotu i umešanost čelnika lokalne vlasti i lokalnih siledzija u nezakonite radnje“, rekao je Aleksić.

„Zaštitićemo na svaki mogući način svakog građanina i člana Narodne stranke koji iznosi istinu o pljački, kriminalu i korupciji koji se dešavaju u lokalnim institucijama širom Srbije“, dodao je još Aleksić.

Džunić je dao izjavu policiji i obavljen je lekarski pregled.

„Đorđević me danas udario u glavu na ulici, a potom me pozvao da odemo na Pirotski kej da nastavimo tuču koje, međutim, nije ni bilo jer me je on napao bez povoda dok sam držao ruke u džepovima. Rekao sam mu da ja predstavljam političku stranku i da nisam kriminalac koji se tuče na ulici. Lekarskim pregledom je utvrđeno da sam zadobio lakše povrede, oguljen mi je obraz i imam glavobolju“, rekao je Džunić.

On je naveo da je napadnut zato što „iznosi istinu o korupciji i kriminalu u koje je umešana lokalna vlast“.

„Đorđeviću je SNS omogućio da ispod cene kupi firmu ‘PZP Niskogradnja’, koja održava puteve, a ta firma je u stečaju. ‘PZP Niskogradnju’ je kao podizvođača angažovala beogradska firma ‘Konvar’ za gradnju gasovoda na teritoriji Pirota. Radnicima se ne isplaćuju plate, a Đorđević i lokalni čelnici se bogate“, dodao je Džunić.

On je istakao da ovo nije prvi napad na njega, jer mu je „ranije zapaljen automobil, a lokalni moćnici su mu pretili da će ga ubiti“.

„Danas me Đorđević na ulici bez reči udario, a kada sam ga pitao zašto je to uradio, on mi je odgovorio da ‘pišem svašta na društvenim mrežama’. Objasnio sam mu da nemam naloge na društvenim mrežama, i nakon toga okrenuo sam se i otišao sam u policiju i hitnu pomoć“, rekao je Džunić.

„Poručujem lokalnim čelnicima i kriminalcima da me neće uplašiti napadima i da ću se boriti protiv korupcije i kriminala, a da će oni sigurno odgovarati pred zakonom za svu štetu koju su naneli Pirotu i Piroćancima“, dodao je on.

***

BONUS VIDEO – Gost Dnevnika TV Nova S: Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar