Miroslav Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je dokument Tužilaštva za organizovani kriminal o veštačenju telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Кoluvije "skandalozan" i da je tražio nezavisno veštačenje jer je tužilaštvo "poslužilo bratu predsednika Srbije Andreju" kao podrška u postupku po tužbi koju je podneo protiv njega.

„U papiru tužilaštva koji je potpisala zamenica tužioca Dubravka Dmitrović stoji da veštačenjem u periodu od 13. do 14. novembra 2019. godine nije utvrđena komunikacija sa kontaktima koji su u Кoluvijinom telefonu označeni kao Andrej Vučić i Aleksandar Vučić. Tužilaštvo, dakle, tvrdi da ako Кoluvija u imeniku svog telefona braću Vučić nije označio po imenu i prezimenu, onda to znači da sa njima nije ni razgovarao“, naveo je Aleksić za Danas.

Upitao je da li je moguće da neki od brojeva koje koriste Andrej Vučić i Aleksandar Vučić u Кoluvijinom imeniku ne budu zabeleženi baš po njihovom imenu i prezimenu, kao i da li tužilaštvo tako veštači i telefone drugih kriminalaca okrivljenih za proizvodnju i trgovinu drogom „ili je samo u tom slučaju odlučilo da od javnosti pravi budale, pa ako prođe, prođe“.

„Poručujem im da ovakvo izvrgavanje ruglu procesa neće proći i da će se puna istina saznati kad-tad. Svi dokazi su u telefonima Кoluvije Andreja Vučića i zato sam tražio nezavisno veštačenje telefona i da kao svedoci budu saslušani inspektori MUP-a i policajci koji su uključeni u slučaj i koji su hapsili Кoluviju, a da se dopis tužilaštva odbaci kao dokaz“, naveo je Aleksić.

Andrej Vučić je tužio Aleksića zbog tvrdnje da je Кoluvija u noći između 13. i 14. novembra 2019. godine, kada je uhapšen, pozvao predsednikovog brata.

Suđenje po toj tužbi je počelo u ponedeljak, 25. maja, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a prekinuto je posle prvog ročišta jer je Aleksićev advokat Borivoje Borović zatražio izuzeće sudije zbog pristrasnosti.

Aleksić je dodao da je vlast upregla čitav pravosudni aparat da sakrije istinu „pošto zna“ da je tačno sve što je govorio.

„Cilj tužbe koju je Andrej Vučić podneo protiv mene je skretanje pažnje sa istrage i odgovornih u državnim institucijama koji su povezani sa uzgojem marihuane na ‘Jovanjici’. Pokušavaju da skrenu pažnju sa suštine i da nam nametnu da se bavimo duševnim zdravljem i bolovima Andreja Vučića, dok istovremeno na naslovnim stranama svojih tabloida i televizija sa nacionalnom frekvencijom neprekidno objavljuju najbrutalnije laži i monstruozne optužbe o nama“, naveo je Aleksić.

Ponovio je da „apsolutno stoji“ iza svega što je javnosti saopštio o „Jovanjici“, i da je informacije dobio direktno iz policije i bezbednosnih službi.

„Te informacije su istinite, što je znaju i braća Vučić, koja zato pokušavaju na sve načine da skrenu pažnju javnosti sa istine da je njihov režim štitio i davao logističku podršku najvećoj proizvodnji marihuane u Evropi“, rekao je Aleksić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare