Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je protest Srbija protiv nasilja pomeren sa petka na subotu jer je tada tačno mesec dana od masovnog ubistva u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, a drugi razlog je što će u subotu biti lepše vreme nego u petak.

On je u emisiji Iza vesti na TV N1 govorio i o sastanku organizatora protesta sa načelnicima policijskih uprava i načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem.

Kazao je da su od policije tražili da brinu o svim učesnicima protesta, i da su im izneli saznanja da neke strukture čiji su cilj provokacije, pokušavaju da uruše proteste.

Prema njegovim rečima, načelnici su im rekli da će raditi sve u svojoj nadležnosti, da će sarađivati sa njima, ali da on ne veruje do kraja u to, jer na prethodnim protestima nije bilo čak ni saobraćajne policije. Dodaje i da su ih načelnici uveravali da su policajci „tu negde“.

„Mislim da niko osim vlasti nema motiv da uruši proteste. Ona neće to otvoreno da kaže, nego angažuje neke neimenovane tipove, organizacije. Problematično je ko stoji iza tih desničara koji prete da će takođe u subotu protestovati“, poručuje on za N1, aludirajući na nedavni protest na Auto-komandi zbog Kosova, kada su među okupljenima bili i profesor Miloš Ković, kao i Mladen Obradović, vođa zabranjene organizacije Obraz, i kada su pozvali na protest istog dana kada bude i protest Srbija protiv nasilja.

Dodao je i da će organizatori protesta pojačati svoje redarske službe, „imamo saznanje da će određene grupe da se pojave na protestima, ne znam koje su im namere“.

„Imamo između 100 i 150 redara koji su na tačkama gde pretpostavljamo da bi mogao biti problem – poput institucija skupštine, predsedništva, RTS. Teško je upravljati velikim brojem ljudi“, poručio je Aleksić.

Takođe, navodi da je kada se radi o današnjem sastanku u policiji, stekao utisak da većina načelnika ima dobre namere, da su profesionalci, „ali ne mogu da budem siguran koliko su samostalni u donošenju odluka, i sami su rekli da neke stvari nisu u njihovoj nadležnosti“.

Takođe, kaže da ne može da zamisli dijalog sa Vučićem, „ne znam o čemu bih razgovarao sa njim, ne vidim način kako bi razgovarali“.

A na to šta je izlaz iz ove situacije, poručuje da vlast ispuni zahteve, a onda moraju da nastupe izbori.

Opširnije čitajte na N1.

***
BONUS VIDEO – Borko Stefanović: Na proteste dostojanstveno – do kraja ispunjenja zahteva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar