Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Opstanak Udružene opozicije Srbije (UOS) nije doveden u pitanje jer se okupila oko zajedničke ideje borbe za stvaranje uslova za što skorije održavanje fer i slobodnih izbora, izjavio je zamenik predsednika Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je nastavak saradnje u Udruženoj opoziciji moguć tek pošto se na zajedničkim sastancima „raspravi nekoliko stvari“ sa Narodnom strankom, Aleksić je rekao da ne zna zašto bi se sa tom partijom „bilo šta raščišćavalo“.

„Otkud bilo kome pravo da u javnim istupima proziva ljude iz Narodne stranke za ono što je Nikola Jovanović govorio o Vuku Jeremiću prilikom razgovora sa predsednikom jednog od odbora Narodne stranke koga je vrbovao da pređe s njim u drugu političku opciju“, naveo je Aleksić za list Danas.

On je dodao je da Narodna stranka ne bi ulazila u Udruženu opoziciju da je imala nameru da odmah izađe iz te grupacije i da se od svog osnivanje „zalaže za jedinstven nastup svih opozicionih stranaka u borbi protiv režima Aleksandra Vučića koji razara Srbiju i njenu budućnost“.

„Bili smo jedan od osnivača Saveza za Srbiju i nastavićemo da, pored jačanja svog identiteta i stranačke organizacije, saradjujemo sa kolegama kako bismo u jednom trenutku svi zajedno stali u istu kolonu i suprotstavili se aktuelnoj vlasti“, kazao je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar