Miroslav Aleksić Emisija Utisak nedelje
Miroslav Aleksić Foto: Ivan Dinić/Nova S

U Beogradu izbori još nisu gotovi, sutra ćemo podneti zahtev za uvid u birački materijal u Beogradu, rekao je potpredsednik Narodne stranke i član koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Miodrag Aleksić, dodajući da" imaju pravo da odmah po zakonu dobiju uvid u 5 procenata biračkih mesta za koje se oprede", a ako se tu dokažu nekakve nepravilnosti imaju pravo za dodatnih 5 procenata i tako mogu, kako kaže, da dođu do kompletnog biračkog materijala.

Pored toga, dostavićemo sve primedbe koje su naši kontrolori uočili,  rekao je Aleksić u „Utisku nedelje“ , napomenuvši da će u Beogradu biti ponavljanja izbora, jer još uvek nema rezultata sa pojedinih biračkih mesta što može da dovede do promene.

„U ovom trenutku Gradskoj izbornoj komisiji nije predato 34 zapisnika sa biračkih mesta, a na 99 biračkih mesta utvrđeno je da postoje nepravilnosti u zapisnicima“, istakao je Aleksić.

Podaci u ovom trenutku, kako je naveo, pokazuju da SNS i SPS imaju 56 odbornika u Skupštini grada Beograda, a opozicija 54 što ne znači da će tako ostati do kraja ako se ponove izbori na nekim biračkim mestima.

On je dodao da je opozicija mogla bolje da „odigra“, ali da sada mora da nastavi da se bori.

Ukoliko se pokaže da je zaista bila neka ozbiljna i brutalna krađa u Beogradu onda ćemo morati da branimo rezultat od krađe, ali prvo moramo da pregledamo izborni materijal, da to dokumentujemo, da vidimo „da je to zaista pokradeno i da se za to borimo“.

Upitan ukoliko bi postojala mogućnost ponavljanja izbora na nekim biračkim mestima u Beogradu i da u gradski parlament uđe koalicija „Ajmo ljudi“ Borisa Tadića, da li bi  koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ radi vlasti u gradu ušla u savez sa Zavetnicima, Dverima i koalicijom NADA, Aleksić je rekao da svakako sa svima treba razgovarati.

On je naveo da su jutros imali sastanak vezan za kontrolu izbornog rezultata i da se neko već čuo sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, dok sa Milošem Jovanovićem nema problema da se razgovara.

„Ukoliko neko ne bude spreman da razgovaramo o zajedničkoj vlasti, pokazaće se ko je i šta je, a ja bih svim strankama predložio da potpišemo da nećemo sa naprednjacima u vlast i da onda vidimo ko je spreman za to, da sa tim raščistimo“, zaključio je Aleksić.

BONUS VIDEO: Bugarski voz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare