Miroslav Aleksić Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da opozicija čini sve da predsednika Srbije Aleksandra Vučića "pobedi na izborima, da građani olovkom smenjuju vlast, a ne sukobima na ulicama".

„Ali to je odluka koja u dalekoj većoj meri zavisi od Vučića i režima, nego od opozicije i građana nezadovoljnih vlašću“, rekao je Aleksić za novi broj nedeljnika NiN.

Kako je naveo, „svakog dana je po selima i gradovima Srbije i vidi da Srbija ključa kao ekspres lonac“.

„Pitanje je trenutka kada će eksplodirati dok vlast preko medija koje kontroliše, servira bajke, laži. Nezadovoljstvo je toliko da očekujem da će se oni koji su verovali Vučiću, glasali za njega, bili članovi SNS, okrenuti protiv njega. Oni će prvi krenuti da ga ruše. Shvatili su da se ta grupa koja upravlja državom enormno bogati kroz razne korupcionaške projekte, kroz podršku kriminalu dok narod i Srbija propadaju“, rekao je Aleksić.

Govoreći o kriminalu, on je rekao da je „neko morao da odgovara posle slučaja Jovanjica“, u kojem se sudi optuženima za gajenje velike količine marihuane.

„Da je vlast čista, i da je Vučić čist, morao je da nagradi policajce koji su otkrili sve to i da sankcioniše oni koji su imali propuste i šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA), i ministra policije…“, naglasio je Aleksić.

Prema njegovim rečima, „da u ovoj državi postoji političke i sudske odgovornosti, (Bratislav) Gašić ne bi mogao da bude direktor BIA više ni dan“ jer ;“Jovanjica je njegova odgovornost“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare