Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Poznati zagrebački televizijski novinar Aleksandar Stanković izjavio je da ne bi imao ništa protiv da u svojoj emisiji "Nedeljom u dva" razgovara sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom.

„Čak smo i kontaktirali, ali mi je rekao da se, ako mogu, strpim do vremena posle izbora. Jer misli da ne bi dobro odjeknulo u Srbiji ukoliko bi otišao na Hrvatsku televiziju. Verovatno bi se proveo kao (Zoran) Kesić, a on to sebi, kao političar, ne može priuštiti“, rekao je Stanković za nedeljnik Vreme.

Kako je naveo, „eto, čekamo da Đilas pobedi u Srbiji, pa ćemo ga pozvati u „Nedeljom u dva“.

Na podsećanje da je relativno davno izjavio da bi u goste pozvao Vučića ukoliko bi to doprinelo poboljšanju odnosa u regionu i upitan – kako sada stvari stoje, on je rekao da „ne vidi da bi to gostovanja imalo smisla“.

„Svojevremeno, dok je bio predsednik Srbije, dva puta sam ugostio Borisa Tadića. Bili su to razgovori koji su imali glavu i rep“, rekao je novinar.

On je kazao da se seća se da se u jednom od tih intervjua Tadić izvinio „za sve zlo koje je neko sa srpske strane učinio nekom u Hrvatskoj“.

„I tada ga je opozicija u Srbiji strašno napadala. Vučić i ostali“, rekao je Stanković.

Kako je naveo, „naravno, to ne znači da je uslov za gostovanje u mojoj emisiji da se neko nama iz Srbije izvinjava“.

„Ako bi se Vučić pojavio u Nedeljom u dva, on bi najverovatnije iskoristio priliku da napadne Hrvatsku, a ja bih se kao novinar tu trebao ponašati kao advokat Hrvatske, što mi ne pada na pamet. Ja sam samo svoj advokat“, rekao je Stanković.

On je istakao da je prvenstveno novinar i da mu ne pada na pamet da brani Hrvatsku „od napada arogantnog Vučića“.

„Ako se Novak Đoković kandiduje za predsednika i pobedi, onda bih njega voleo ugostiti, da porazgovaramo malo o budućnosti“, rekao je Stanković.

BONUS VIDEO: Uzdah novinarke Pinka posle intervjua s Vučićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare