Foto: Printscreen/Facebook/Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Tragikomično je najblaže što bi moglo da se kaže za sednicu Štaba za vanredne situacije u Aleksandrovcu, nakon što je ovaj grad i okolinu pogodilo jako nevreme.

Na snimku se vidi kako sednicom predsedava predsednik opštine Mirko Mihajlović koji objašnjava svojim saradnicima kako ne postoji rešenje da se zaštite od padavina, jer su građani krivi zato što ne žele da ustupe deo svoje zemlje kako bi iskopali kanali.

„Ako naspeš, voda će ponovo da izbaci napolje. Kako da rešiš. A građani hoće da uradiš, a neće da ustupe deo zemlje da bi smo odradili“, kazao je Mihajlović, nakon što je Aleksandrovac dva puta za nedelju dana poplavljen.

Na pitanje lokalnog novinara šta je urađeno u zadnjih pet, šest dana od poslednje poplave na teritoriji Aleksandrovca, prekinut je od njegovih saradnika sa rečenicom da ovo nije konferencija za medije.

„Vas nisam ništa pitao, već predsednika“, kazao je novinar.

Na to je ponovo dobio odgovor da ovo nije konferencija i da postoji nekakav red. I da izjavu može da dobiju ako to predsednik bude želeo.

Foto: Printscreen/Facebook/Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

„Zašto ste me onda pozvali“, upitao je novinar.

Na ovom linku možete pogledati kako je to izgledalo.

Bonus video: Apokaliptični prizori posle poplava: U dvorištima u okolini Šapca više od 70 centimetara vode, potop u Jagodini, Babušnici i Aleksandrovcu