Ukoliko ste se zapitali zbog čega su ljudi iz Male Krsne dovoženi upravo u opštinu Voždovac, kako bi promenili svoje prebivalište, to je zbog toga što se to mesto smatra bastionom Srpske napredne stranke. A on je pao, 17. decembra, jer je opozicija prvi put nakon 2009. godine ostvarila pobedu u toj beogradskoj opštini. Po svemu sudeći SNS želi izbornom krađom (kako drugačije) da ga povrati.

Dvadesetak meštana Male Krsne pre nekoliko dana organizovano je dovezeno do opštine Voždovac kako bi promenili svoje prebivalište, što će im omogućiti pravo glasa na predstojećim beogradskim izborima.

Foto: N1

Ako ste se zapitali zašto baš Voždovac od toliko opština u Beogradu, objašnjenje je veoma jednostavno.

Kada su se analizirali rezultati izbora u Beogradu nije bilo neobično što je opozicija ostvarila pobedu na Vračaru i Starom Gradu, ali je bilo iznenađujuće što su naprednjake porazili na opštini Voždovac.

Ta opština se smatra naprednjačkim bastionom jer je prva lokalna samouprava koju su osvojili 2009. godine.

Međutim, nakon 15 godina bastion je pao.

Na prethodnim beogradskim izborima „Srbija protiv nasilja“ je u toj opštini ostvarila 36.63 odsto, a naprednjaci dva manje. Ovde treba napomenuti i podršku opozicione koalicije NADA, koja je već najavila da će sarađivati sa „Srbijom protiv nasilja“, a koja je u Voždovcu u decembru osvojila 7,9 odsto.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Po svemu sudeći taj poraz im je teško pao pa su već sada prionuli na posao da bastion povrate.

Ali ne nekim legalnim putem, kampanjom od vrata do vrata ili kandidovanjem nekih lokalnih tema, već nelegalnim – fantomskim biračima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare