Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je da će Srbija za pet godina, ukoliko ne dođe do promene vlasti, biti na poziciji još veće periferije Evrope i Balkana nego što je danas.

Veselinović je u intervjuu agenciji Beta, koji će biti objavljen sutra, kazao da ukoliko na narednim izborima ne dođe do smene vlasti, Srbija biti zemlja praznih sela, napuštenih i zagadjenih gradova.

„Vidim zemlju iz koje su mnogi dobri ljudi otišli zauvek bez namere da se vrate. Vidim ljude urušenog dostojanstva koji životare i zemlju opljačkanih prirodnih resursa“, rekao je Veselinović.

Na pitanje Bete da li je i koliko realno očekivati da na narednim izborima dođe do promene vlasti u Beogradu, Veselinović je kazao da je uveren da će u glavnom gradu doći do promene vlasti.

„Beograd i po najnižoj izlaznosti za vreme bojkota, ali i po drugim pokazateljima ima najveći potencijal za promene, a Ne davimo Beograd će u tome imati ključnu ulogu. Spremni smo za to i pozivamo gradjane da se uključe kako bismo se izborili da Beograd postane dobar grad za sve“, rekao je Veselinović.