Nebojša Zelenović Foto: Informativna služba OGP AKCIJA

Ukidanje Uredbe o prostornom planu posebne namene za projekat “Jadar” je nova pobeda građana Srbije koji nisu odustali od protesta i blokada saobraćajnica uprkos pritiscima kojima su bili izloženi, saopštila je Otvorena građanska platforma "Akcija", koju predvodi Nebojša Zelenović.

„U Srbiji mora da bude doneta odluka o zabrani iskopavanja litijuma i bora sa snagom zakona. Ta odluka mora da onemogući bilo kome drugom da nastavi tamo gde je Rio Tinto stao. Takva odluka je jedina garancija da ovo nije predizborni trik kojim se projekat ‘Jadar’ samo odložio“, piše u saopštenju.

Kako navodi „Akcija“, i dalje nam duguju odgovor na pitanje „koliko su života planirali da unište projektom Rio Tinto“.

„I dalje su batinaši sa mosta u Šapcu na slobodi. I dalje su na slobodi odgovorni za poternice za advokatima, novinarima i maloletnicima. Zbog svega toga neko će morati da odgovara. Režim Aleksandra Vučića gubi podršku građana zbog toga što od Srbije pravi zemlju prljavih tehnologija i jeftine radne snage. ZZS i OGP Akcija, kao deo koalicije „Moramo“ želi da se Srbija razvija drugačije i to će ponuditi građanima. Borba za zdravu životnu sredinu ni ovom pobedom nije gotova, a sledeći korak je da u aprilu još jednom kažemo SNS šta mislimo o tome što ugrožavaju zdravlje i budućnost ljudi u Srbiji“, saopštila je „Akcija“.

BONUS VIDEO Protest Kreni-promeni ispred Predsedništva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar