Konstantin Samofalov
Konstantin Samofalov Foto: Printscreen/Twitter/Konstantin Samofalov/@KoleSamofalov

Koalicija "Ajmo Ljudi - Boris Tadić" predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji zahteve za uvid u zapisnike i glasačke listiće na nizu biračkih mesta u Beogradu gde su uočene nepravilnosti.

Zahtev je u ime te koalicije koju čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, Pokret “1 od 5 miliona“, Pokret Tolerancija, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Stranka Crnogoraca i Bošnjačka građanska stranka, predao generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov.

„Mi smo ubeđeni da je naša koalicija prešla cenzus u Beogradu, ubeđeni smo da smo pokradeni i sada podnosimo zahtev za uvid u zapisnike i glasačke listiće, a  tako ćemo dokazati ovu izbornu krađu“, rekao je Samofalov u objavi na svom tviter nalogu.

Nakon toga, verujem da opozicija ima šansu da odnese konačnu pobedu u Beogradu, rekao je Samofalov i pokazao zahtev koji je predao GIK-u.

„Sada ulazimo u proceduru. Ovo će biti velika borba protiv SNS, ali mislim da će Beograđani biti nagrađeni promenom vlasti ukoliko čitava opozicija podrži ovu našu akciju“, naveo je Samofalov.

Podsećamo, prema trenutnim rezultatima lista „Ajmo ljudi- Boris Tadić“ na beogradskim izborima osvojila je 2,80 odsto glasova i nedostaje joj  0,2 odsto da pređe cenzus.

Stranke opozicije koje su prešle cenzus na izborima 3. aprila, ali i one koje su blizu cenzusa, održale su danas sastanak u prostorijama Stranke slobode i pravde na temu aktuelne situacije u vezi sa izbornim rezultatima za Skupštinu grada Beograda.

Lider SSP Dragan Đilas rekao je, nakon sastanka, da je izvesno da će zbog nepravilnosti glasanje biti ponovljeno na pojedinim biračkim mestima u glavnom gradu i  pozvao građane da na dopunskim izborima glasaju za opoziciju i pomognu listi „Ajmo ljudi“ da uđe u gradski parlament čime bi se opoziciji otvorio put da formira vlast u prestonici.

U slučaju da ne bude ponavljanja glasova, odnos mandata u gradskom parlamentu između SNS-a i SPS-a sa jedne i ostalih lista sa druge strane je 55 prema 55, istakao je Đilas.

Ranije danas, šef Izbornog štaba koalicije „Moramo“ Robert Kozma izjavio je da su kontrolori te koalicije notirali u zapisnike neregularnosti na 67 biračkih mesta u Beogradu.

U Beogradu se u nedelju glasalo na 1.085 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 1.600.214 građana.

BONUS VIDEO: Bugarski voz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar