Aida Ćorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zastavu Srbije nisam ni videla, kamoli cepala u Novom Sadu, tokom protesta “Bunom protiv mafije”, rekla je za Danas aktivistkinja Aida Ćorović, koja se od strane prorežimskih tabloida i pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke našla na udaru laži da je skrnavila srpsku zastavu.

Kako kaže, to je apsolutna laž.

„Targetirana sam jer sam Bošnjakinja, borkinja za ljudska prava, žena sam, nemam nikog da mi čuva leđa… Zato što nemam baš nikakvu instituciinalnu ili bilo koju drugu zaštitu, delujem u lično ime i stojim iza svog aktivizma. Očigledno je da ovim lažima žele da sklone pažnju sa gorućih društvenih problema. Dakle, postoje snimci fotografije. Zastavu je sklonio mladić, učesnik protesta, i to vrlo pažljivo, kako ne bi bila oštećena farbom kojom su gađane prostorije SNS u Novom Sadu“, kaže Aida Ćorović.

Ona napominje da su apsolutne laži da se zalaže za autonomiju Sandžaka, kako joj pripusuju tabloidi i funkcioneri SNS.

„Ja bih prva reagovala negativno na uspostavljanje zahteva za autonomijom Sandžaka. Moj stav u vezi autonomije Sandžaka je javan i poznat javnosti u Sandžaku i zbog tog stava sam imala problema u svom gradu“, istakla je Ćorović.

Opširnije u tekstu Danasa.

BONUS VIDEO: Demonstranti na ulicama Novog Sada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)