Foto: N1

Agencija za borbu protiv korupcije donela je rešenja o povredi Zakona o Agenciji protiv dva funkcionera koji su i kandidati na predstojećim lokalnim izborima u Valjevu i izrekla im mere javnog objavljivanja preporuke za razrešenja sa javnih funkcija.

Agencija je, postupajući po prijavama, utvrdila da su kandidat za gradonačelnika Ðorđe Milanović i Zoran Stepanović kandidat za odbornika Skupštine grada Valjeva nedozvoljeno koristili javne resurse za predstavljanje izbornih programa, kao i za pozivanje birača da na izborima glasaju za koaliciju Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Kako je saopšteno, nosilac liste Ðorđe Milanović, radi promocije koalicije koju predvodi, za potrebe promotivnog spota koji je objavljen na Jutjubu, zloupotrebio je zgradu JKP Vodovod Valjevo u kojoj direktorsku funkciju obavlja od 2014. godine.

Rešenja nisu konačna, a Milanović i v.d direktora JP Toplana Valjevo Stepanović, za kojeg se navodi da je za potrebe predizbornog spota zloupotrebio prostorije u zgradi javnog preduzeća na čijem se čelu nalazi, mogu podneti žalbu Odboru Agencije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar