Tviter, Twitter, logo
Foto: Shutterstock/XanderSt

Novinska agencija AFP piše o reakciji prorežimskih tabloida na potez Tvitera da određene medije u Srbiji označi kao bliske Vladi.

AFP prenosi reakciju tabloida „Informer“ koji Tviter poredi sa Adolfom Hitlerom, kao i reakciju srpskog predsednika Aleksandra Vučića koji je pozvao Tviter da mu suspenduje nalog na ovoj društvenoj mreži.

Agencija prenosi i Vučićevu izjavu da potez Tvitera predstavlja kompliment za te medije i da je normalno da sarađuju sa vladom.

„I sada vidite da su oni pravi cenzori, tako da jedva čekam da mi isključe (Tviter) nalog, da budem još jedan Tramp u svetu“, prenosi AFP Vučićeve reči.

AFP podseća i da je Tviter prošle godine izbrisao čak 8.500 lažnih naloga koji su poslali čak 43 miliona objava uperenih protiv opozicije i nezavisnih medija.

Tviter je medije povezane sa državom definisao kao „medije gde država kontroliše uređivačku politiku finansiranjem, direktnim ili indirektnim političkim pritiscima i/ili kontrolom proizvodnje i distribucije sadržaja“.

Agencija AFP ističe i da vladajuća partija u Srbiji koju vodi populistički predsednik Aleksandar Vučić trpi brojne kritike od grupa za zaštitu ljudskih prava da guši kritičko novinarstvo i da vlasništvo na medijima stavlja u „prijateljske ruke“.

AFP podseća i da je provladin tabloid „Informer“ objavio na naslovnoj strani tekst, na kom dominira velika fotorafija Adolfa Hitlera, a u kojem se Tviter naziva „propagandnom ratnom mašinom“.

BONUS VIDEO: Dete ispred Vučića palo u nesvest, on govori lekarima šta da rade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar