Jevđenije Julijan Dimitrijević, Protest Srbija protiv nasilja Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Čačanski advokat Ivan Čvrkić odbacio je danas navode ekološkog aktiviste i organizatora protesta protiv nasilja u Čačku Jevđenija Julijana Dimitrijevića da je povezan sa fizičkim napadom na njega posle protesta.

Čvrkić je rekao novinarima da je u Policijskoj upravi u Čačku dao izjavu tim povodom i istakao da „nema nikakve veze sa fizičkim napadom na Dimitrijevića“.

„Upoznat sam sa navodima prijave koja je podneta od strane Dimitrijevića, vezano za događaj 20.oktobra ove godine i povodom toga izjavljujem da nemam nikakve veze sa tim događajem. Koliko vidim ta prijava je podneta protiv dva nepoznata lica, a ne protiv mene“, rekao je Čvrkić.

On je dodao da sumnja da se radi o „insceniranom događaju i samoreklamerstvu Dimitrijevića“.

„Ja nisam politički aktivan, niti politički ostrašćen, povodom događanja na Kablaru i povodom napada na Dimitrijevića izneo sam svoj stav, a pomenuti mladi gospodin izmišljanjem priča stvorio je jako negativan odijum dela javnosti protiv mene, pa sad ja imam više razloga da prijavim njega da druge podstrekava da izvrše krivično delo ugrožavanja moje sigurnosti, nego što je on imao razloga da prijavi mene za bilo šta“, rekao je Čvrkić.

Dimitrijević je ranije izjavio novinarima da su ga napala dvojica maskiranih mladića u centru grada, posle protesta protiv nasilja koji je održan u petak uveče u Čačku, da ga je jedan udario u leđa i da su mu poručili „da ga je pozdravio njegov drug Ivan Čvrkić“.

Organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ osudili su danas napad na čačanskog ekološkog aktivistu i člana Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) Jevđenija Julijana Dimitrijevića nakon protesta u tom gradu i zatražili brzu reakciju policije.

Sa protesta protiv nasilja u Čačku, u petak uveče, poručeno je da se mora zaustaviti „betoniranje“ zaštićene planine Kablar i da je izgradnja stakleno-betnskog vidikovca „nasilje nad planinom“.

Advokat Ivan Čvrkić, koji je poreklom sa Kablara, ustupio je besplatno deo svoje imovine na toj planini za izgradnju pristupnog puta ka budućem vidikovcu i javno rekao da se ne protivi izgradnji staklenog vidikovca.

***

BONUS VIDEO: Vučić napada N1 zbog pitanja o žandarmu Vučkoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar