Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude Vladimir Orlić, koji je trenutno na funkciji potpredsednika GO SNS, čiji je član od osnivanja 2008. godine. U videu gore pogledajte izbor najsramotnijih i najbahatijih Orlićevih javnih nastupa. Ima tu vređanja, nipodaštavanja i prenemaganja. Za kraj, ostavili smo sada već legendarnu pres konferenciju na kojoj se Orlić zahvaljuje "brojnim okupljenim novinarima", da bi se zatim fokus kamere udaljio. Ispostavilo se da Orlića nije slušao - niko.

Orlić je u političkoj javnosti već dugo poznat kao neko ko ne poštuje sagovornike i prekida voditelje, na konferencijama razgovara sam sa sobom, i vređa se kada mu to kažu. Takav čovek danas postaje slika i prilika Skupštine Srbije.

Kroz godine rada, vike i vređanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom Vladimir Orlić je skupio impozantan „leksikon“ svojih javnih nastupa. U svakom je vikao, prekidao, vređo, neretko izgovarao rečenice na margini istine, i usled „dobrog vladanja“ dobio poziciju i većinu glasova da upravo on bude predsednik Skupštine.

Pored kolega ili konkurencije iz opozicije, Orlić se nije libio da napada i novinare. Primera radi, svojevremeno je na Tviteru napisao da „tajkunski ‘mediji’ i njihovi saučesnici, koji služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu – sad „zapomažu iz jame koju su drugima kopali“. Na ovaj njegov tvit odgovorila je urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić i poručila mu da „neće nikoga gurati u jame“.

„Nećete Vi nikoga gurati u jame. Vidi se da imate želju, ali nemate snagu“, navela je ona na Tviteru.

Nakon više napada u medijima, Orlić se oglašavao i preko društvenih mreža. Danas, nakon što je predložen na sednici SNS za predsednika Skupštine, odlasili su se Radomir Lazović iz „Ne davimo Beograd“, i Dragana Rakić iz Demokratske stranke.

Vladimir Orlić Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

„Neko ko je dokazano radio na ubijanju dijaloga, sada će da vodi Skupštinu. Presedavajući mora biti neko ko će biti u stanju da omoguči da se čuje priča svakoga od nas. Njegovo ponašanje dokazuje suprotno, što smo mngo puta imali priliku da vidimo. Nije dozvoljavao ljudima da govore“, rekao je Lazović za naš portal.

„Vladimir Orlić je najbolji reprezent svega onog nakaradnog što predstavlja SNS, on nastupa sa pozicije moći, bahat je, agresivan u komunikaciji,  latentno preti političkim neistomišljenicima, laže, spinuje, vređa svoje sagovornike,  osion i arogantan prema prema svima, a jedino beskrajno ponizan pred Vučićem. Dakle, idealan kandidat za predsednika skupštine neke neslobodne i nedemokratske države. Zastrašujuće je što je ta država upravo današnja Srbija“, rekla je Rakić iz DS-a za Nova.rs.

Bude li Orlić izabran za predsednika Skupštine, gotovo je nemoguće zamisliti da Parlament nakon toga postane mesto dijaloga i demokratije.

Biće ovo mučno za gledati.

Bonus video: Orlić – konferencija u praznoj sali

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare