vidikovci srbija
Foto: Shutterstock

Kopredsednik Pokreta #1od5 miliona Martin Bežinarević pozvao je danas tužilaštvo, povodom hapšenja v.d. direktora javnog preduzeća Nacionalni park "Đerdap" Lazara Mitrovića, da istraži povezanost čelnika Srpske napredne stranke (SNS) u Majdanpeku sa malverzacijama u tom nacionalnom parku.

„Nesporno je da je bilo malverzacija u nacionalnom parku. Verovatno i više nego što znamo. Ohrabrujuće je to što su institucije reagovale i nadam se da će do kraja sprovesti ovaj postupak“, naveo je Bežinarević u pisanoj izjavi.

Pokret #1od5miliona je ranije ove godine objavio da je Mitrović ilegalno izgradio vikendicu na teritoriji nacionalnog parka, ali i da je doskorašnji predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović izgradio restoran pod sumnjivim okolnostima.

„Kako smo nezvanično saznali, fabrika drvne sečke ‘Wood chips’ u Klokočevcu je neplanski krčila šumu u nacionalnom parku za potrebe toplane u Majdanpeku. Nemoguće je da direktor nacionalnog parka nije znao za to. Isto kao što je morao da zna da je Dragan Popović nelegalno sagradio restoran u Donjem Milanovcu“, kazao je Bežinarević.

BONUS VIDEO: U pet gradova uhapšena 21 osoba zbog neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar