Martin Bežinarević, aktivista pokreta 1 od 5 miliona
Martin Bežinarević Foto: N1

Aktivista pokreta "1 od 5 miliona" Martin Bežinarević izjavio je da je referendum o promenama Ustava pokraden i da o tome svedoče brojne nepravilnosti koje su prijavljivali njihovi kontrolori glasanja i da je "ne" ubedljivo pobedilo na referendumu.

On je na konfrerenciji za novinare održanoj ispred Republičke izborne komisije (RIK) rekao da „svi znamo“ da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „laže i krade“ i da je potrebno da se „uradi nešto“.

Ocenio je da je jedini način da se zatvori biračko mesto ukoliko se na njemu primete nepravilnosti taj da „neko uzme i razbije biračku kutiju o pod“, jer se glasanje nastavlja i ako policija i dođe zbog prijavljenih nepravilnosti.

Upozorio je da će se „scenario“ viđen na referendumu „preslikati“ i na izbore zakazane za 3. april i da će jedini način da se blokiraju biračka mesta biti da glasači „dohvate izborne kutije i razbiju o pod“.

Bežinarević je naglasio da nije samo Vučić „pokrao“ referendum već da su ga pokrali i oni koji se bave „biznis politikom“ i oni koji „bojkotuju zdrav razum“, dodajući da ih poziva da nastave da bojkotuju sve izbore, ali da će „1 od 5 miliona“ nastaviti da se bori jer je to jedini način da se građani izbore za nešto.

BONUS VIDEO: Građani na referendumu glasali o promeni Ustava u delu o pravosuđupromena ustava, referendum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar