Foto: Wikipedia

Aktivisti "1 od 5 miliona" danas su, tokom predizborne kampanje u Kruševcu, pokušali da direktoru BIA i bivšem gradonačelniku tog grada Bratislavu Gašiću poklone keramičku pločicu, sa porukom da je krajnje vreme da napusti državne institucije i vrati se svom prvobitnom poslu.

Keramičku pločicu pokušali su da ostave Gašiću u Gradskoj kući, uz molbu zaposlenima da mu je predaju kad ga vide.

Obezbeđenje u Gradskoj kući pokušalo je da aktiviste „1 od 5 miliona“ spreči da snime događaj, ponavljajući da je to zabranjeno, iako je reč o javnom prostoru i nigde nije istaknuto takvo obaveštenje.

Potom je portir besno uzeo pločicu, izneo je napolje i bacio u kantu za smeće.

Aktivisti „1 od 5 miliona“ tim povodom su istakli da su uz simboličan poklon Gašiću želeli da poruče i da prestane da zaposlene u BIA koristi za praćenje i šikaniranje članova ovog Pokreta.

Oni su podsetili da je na protestu „1 od 5 miliona“ u novembru prošle godine pripadnik BIA Tomislav Cicvarić davio jednog od organizatora protesta, da je ceo događaj zabeležen kamerom, a da nadležni organi nisu reagovali.

Ponašanje zaposlenih u Gradskoj kući nije jedina neprijatnost koju su aktivisti „1 od 5 miliona“ doživeli danas u Kruševcu.

Kako su saopštili, sve vreme u stopu ih je pratio Saša Delić, Kruševljanima vrlo dobro poznat kao predvodnik batinaša Srpske napredne stranke.

Reč je o čoveku, navode iz „1 od 5 miliona“, koji je predvodio batinaše koji su štanglom razbili glavu Borku Stefanoviću, kao i one koji su svojevremno dovedeni u Brus da jurišanjem na građane brane seksualnog napasnika Jutku.

„U prethodnih godinu i po dana bili smo praćeni, hapšeni, udarani i prećeno nam je. To nas neće zaustaviti, naprotiv još više nas motiviše da se borimo i za promenu režima i za promenu sistema“, poručili su iz „1 od 5 miliona“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare