Novi Sad 23.06.2021. Pucnjava, policija, uviđaj, uvidjaj
Ilustracija Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Vasilije J. (20) iz niškog sela Vrtište, koji je juče uhapšen jer je nožem nasumično napadao prolaznike i povredio četvoricu, već je bio u popravnom domu jer je 2016. godine pokušao da ubije jednog sedamnaestogodišnjaka u dvorištu škole.

On je mladića ubo nožem ustomak i nogu, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih je izgubio tri litra krvi, a izvađeni su mu slezina i bubreg pa je na bolničkom lečenju proveo mesec i po dana.

Sada se tereti za nanošenje lakih telesnih povreda koje je 18., 23. i 24. juna oštrim predmetom nasumično naneo mladićima. Meštani niškog sela Vrtište iznenađeni su hapšenjem svog komšije tim pre što je njegov otac tamošnji sveštenik.

– Oni su se ovde doselili pre dve godine, parohu svaka čast, on je divan i kao čovek i kao sveštenik. NJegovog sina znam samo iz viđenja jer je u selo dolazio povremeno, viđao sam kako prolazi taksijem ali koliko znam, više je boravio u Nišu. Čuo sam da je kao maloletnik izbo nekog dečaka, ali ovde nije pravio nikakve incidente. Šta ćete, to što mu je otac sveštenik ne znači da on mora da bude dobro dete. Otac se nikada nije žalio na njega, i on ima muku veliku, verovatno mu je bilo neprijatno da to pominje – komentarisao je hapšenje V.J. jedan meštanin Vrtišta.

Otac uhapšenog mladića živi u kući u blizini tamošnje crkve. Ljubazno je dočekao reportere Novosti, sve dok nije čuo da se interesujemo za hapšenje njegovog sina. Odmah je prekinuo komunikaciju i ušao u crkvu.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar