Foto:Screenshot/Twitter/@NedeljnikNIN

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković u intervjuu za NIN rekao je da već osam godina nema nikakve odnose s aktuelnom vlašću u Srbiji. Na pitanje NIN-a koliko ima istine u tome što mnogi misle da je sastavljao vlade, Mišković je odgovorio da bi u tom slučaju one bile sasvim drugačije.

Vlasnik Delte koji se retko pojavljuje u javosti, a još ređe govori. U intervjuu za NIN odgovarao je na brojna pitanja o svom biznisu, kupovini Sava centra, ekonomskoj situaciji, ali i odonosima sa sadašnjom vlašću, kao i s prethodnim vladajućim garniturama.

„Nisam uticao na formiranje nijedne vlade u Srbiji, niti sam ikom sugerisao bilo koga za neko ministarsko mesto“, rekao je Mišković.

On je govorio i o aranžmanu koji je država napravila sa Etihadom kao strateškim partnerom u nacionalnoj kompaniji ER Srbija.

Rekao je da u slučaju da strani partner izađe iz vlasništva, Srbija treba da nađe domaće firme koje bi preuzele kompaniju.

„ Upravljanje mora da bude profesionalno. Er Srbiju mora da vodi menadžment koji je vodio neku od vodećih svetskih kompanija, kao što je Lufthanza“, kaže Mišković.

On je podsetio da je Delta s konzorcijumom srpskih kompanija, bila spremna da preuzme tadašnji JAT, s idejom da se dovede najbolji mogući menadžment.

„Međutim, sve to se događalo u vreme vlade Mirka Cvetkovića, dogovor je postignut, ali umešala se politika i odnela pobedu nad ekonomskim interesom“, rekao je, između ostalog, vlasnik Delta holdinga u intervjuu za današnji NIN.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare