Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Insitutut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.629 novoobolelih od koronavirusa, a da se u svih 45 opština i gradova registruju visoki nivoi registrovanih slučajeva. Institut je takođe saopštio da je u Novom Sadu registrovan najveći broj obolelih u jednom danu od početka izbijanja epidemije.

„Najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 575 novih slučajeva“, saopštio je Institut. To je najveći broj obolelih u jednom danu u Novom Sadu od izbijanja epidemije.

PROČITAJTE JOŠ

Prema oceni Instituta, zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, jer je epidemiološka situacija u Vojvodini vanredna, sa daljom tendencijom pogoršanja.

U ovom trenutku na teritoriji 40 opština situacija se ocenjuje kao vanredna, dok se u preostalih pet gradova i opština situacija ocenjuje kao izrazito nepovoljna, na granici prelaska u vanrednu.

Institut je apelovao na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar