Foto: Shutterstock

Zbog sve češće upotrebe električnih trotineta tamo gde to nije dozvoljeno - u pešačkim zonama, na trgovima i u delovima naselja gde je dozvoljen isključivo saobraćaj pešaka, Odeljenje komunalne milicije i kraljevačka Saobraćajna inspekcija pojačaće kontrolu njihove upotrebe.

„Upozoravamo roditelje maloletne dece, rođake i druga punoletna lica koja, u ime maloletnika, uz lične isprave iznajmljuju električne trotinete, da to čine na ličnu odgovornost, imajući u vidu da nisu ispoštovane nikakve mere bezbednosti i zaštite kako lica koja upravljaju trotinetom tako i slučajnih prolaznika i pešaka“, saopšteno je iz kraljevačkog Odeljenja za inspekcijske poslove.

Kako se dodaje,  trotineti se kreću velikom brzinom i predstavljaju bezbednosni rizik, pa mogu izazvati povrede, ali i daleko veće posledice.

„Obaveštavamo građane da će Saobraćajna inspekcija i Komunalna milicija, u skladu sa svojim ovlašćenjima, podnositi prekršajne prijave, pri čemu je za fizička lica zaprećena kazna od pet do 75.000 dinara“, ističe se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare