Foto:MUP Srbije

Šta se to juče dogodilo u subotičkom naselju Makova sedmica? U sukobu dve grupe migranata tokom jučerašnjeg dana korišćeno je i automatsko oružje, poginula je bar jedna osoba, najmanje 5 je povređeno - a među njima i devojčica od 16 godina.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, do sukoba je došlo kada je jedna grupa migranata upala u kamp druge grupe i napala ih, a navodno su u pitanju Avganistanci i Pakistanci.

Buđenje sa sirenama

„Probudile su nas sirene rano jutros. Ceo dan slušao sirene vozila Hitne pomoći. Ceo taj kraj je blokiran, ima običnih policajaca, ali i specijalaca u crnim uniformama, videla sam čak i vatrogasce“, kaže za Nova.rs Subotičanka koja je želela da ostane anonimna.

Po njenim rečima, u pitanju su „divlji“ kampovi koji su u delu Subotice koji je najbliži državnoj granici sa Mađarskom, a taj deo Subotice zove se Makova sedmica. Migranti koji su učestvovali u obračunu su najverovatnije boravili ilegalno u Srbiji.

Devojčici se bore za život

Prema prvim informacijama, jedan migrant je podlegao povredama, a šestoro je teško povređeno. Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, a među njima je i 16-togodišnja devojčica koja je životno ugrožena.  Prema rečima gradonačelnika Subotice, ranjena devojčica je u teškom stanju i lekari joj se bore za život.

Novinar BIRN-a Saša Dragojlo, koji je pratio situaciju sa migrantima kod Subotice, izjavio je za N1 da nije tačna informacija MUP-a da među povređenima nema naših građana.

Subotica sukob migranata Foto:TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC

„Prema informacijama koje ja imam, nekoliko policajaca je ranjeno u ovom obračunu“, rekao je on. Dragojlo je poručio da je krajnje vreme da država reaguje kako bi prestali ovakvi obračuni.

„Ovo je sigurno najozbiljniji incident koji se desio sa izbeglicama i migrantima u Srbiji, a možda čak i šire, na Balkanu. Ovo je incident koji država i institucije nisu mogle da ignorišu. Prema saznanjima koja imam sa terena, okršaj je počeo oko pola šest izjutra, a nije bio u potpunosti završen do šest sati (18h)“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedna osoba je ubijena, dok je osam osoba ranjeno.

Saša Dragojlo FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC/bs, Printscreen N1

„Uprkos tome što je MUP saopštio da nema povređenih srpskih državljana, prema informacijama koje ja imam, nekoliko policajaca je ranjeno u ovom obračunu“, naveo je Dragojlo u Dnevniku N1 TV.

Poslednje informacije

Prema poslednjim informacijama iz MUP Srbije, jedan Avganistanac uhapšen je zbog uključenosti u ovaj obračun.

Ipak, pozadina slučaja ostaje nepoznata za sada.

Bonus video: Hapšenje dilera u Subotici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare