Sonja Lazetić Foto: Instagram/makilazetic

Vladimir Kovačevic Kovač, vođa navijača Rada, uhapšen je u petak zbog sumnje da je naložio paljenje automobila Sonje Lazetić, supruge nekadašnjeg fudbalera Nikole Lazetića, koja je široj srpskoj javnosti od ranije poznata po rečenici iz filma "Vidimo se u čitulji", koji se bazirao na porastu kriminala u Srbiji tokom devedesetih.

Pročitajte još

Policija je podnela krivične prijave protiv četvorice ljudi, među njima i Vladimira Kovačevića Kovača, jednog od vođa navijača „Rada“ zbog izazivanja opšte opasnosti, što je policijsko-pravni izraz za paljevinu automobila. U pitanju je podmetanje požara u Ulici Augusta Cesarca na Dedinju, kada je uništen „rendž rover“ Sonje Lazetić, supruge nekadašnjeg fudbalera Nikole Lazetića.

Motiv napada na imovinu bračnog para Lazetić nije saopšten, a „džet set“ bračni par od ranije je poznat javnosti i ima prošlost dostojnu jednog dobrog krimi romana.

Još kao mlada devojka, Sonja, koja se tada se prezivala Perpauer, imala je velikih ambicija, pa je tako jedan od retkih ženskih likova koji se pojavljuju u, sada već, kultnom filmu o kriminalu devedesetih – „Vidimo se u čitulji“. Tada je pričala da želi da postane poznati foto-model.

„Ja hoću uvek da budem na površini. Hoću da me uvek svi viđaju i znaju“, govorila je tada tinejdžerka a sada jedna od retkih živih aktera tog filma.

Želja joj se ostvarila jer su o njoj svi pisali i izveštavali posle hapšenja, nakon ubistva Zvonka Plećića Pleće, za šta su optuženi Andrija Drašković i još jedna osoba. Ali na optužnici se našlo još nekoliko ljudi, među njima i Elena Karić, tada Mijatović, ali i Spnja Perpauer, u čijem je stanu policija pronašla ozbiljan arsenal oružja.

Elena Mijatović, tadašnja devojka Andrije Draškovića i Sonja, tada Perpauer, osuđene su na po osam meseci zatvora, uslovno na dve godine zbog tog dela.

Andrija Drašković
Foto: Vesna Lalić

Ubrzo nakon toga, Sonja udala se za Gorana Marića Mareta, žestokog momka iz beogradskog podzemlja. Ubrzo je Marić ubijen, a njegovo telo pronađeno je 2009. godine, zajedno sa telom Ilije Novoviaća, zvanog Debeli, u ugljenisanom automobilu. Ubistvo nikada nije rešeno.

Nekoliko meseci posle ubistva supruga, Sonja je upoznala Nikolu Lazetića, za kojeg se kasnije udala.

Lazetić, sa druge strane, nekoliko puta se našao u žiži javnosti, ali ne svojom krivicom. Prvi put je to bilo kada je Zoran Uskoković Skole, ubijeni vođa „rakovičkog klana“, „pomogao“ Lazetiću da iz Vojvodine pređe u „Obilić“ čiji je vlasnik bio pokojni komandant Srpske dobrovoljačke garde i najuticajnija figura u srpskom podzemlju, Željko Ražnatović Arkan.

Foto: EPA PHOTO EPA/STR/hh

Tada se pričalo da Lazetić nije mnogo pitan kada je ugovaran ovaj transfer i pričalo se da je deo puta od Novog Sada do Beograda proveo na sedištu automoboila, a deo, navodno, u gepeku. Tada je i vrapcima postalo jasno da nešto nije u redu sa srpskim fudbalom i da su osobe „iz kriminalnog miljea“ upetljane u poslove sa transferima fudbalera, ali i sa navijačima.

Na kraju se po Lazetića priča još i dobro „završila“, te je on je za nekoliko miliona maraka prešao u Tursku, ali je između Ražnatovića i Uskokovića došlo do spora kome pripada koliko novca oko tog transfera. Arkan je lavovski deo zadržao za sebe, a kada se Uskoković usudio da traži više novca, jer je smatrao da je njegova uloga veća, naglavačke je izbačen iz Ražnatovićeve poslastičarnice.

Uskoković je oćutao i čekao je priliku za osvetu, koju je navodno dobio u januaru 2000. godine, kada je Arkan likvidiran u hotelu „Interkontinental“. Pričalo se da je upravo Skole bio umešan u pripreme za likvidaciju i da je bio blizak sa neposrednim izvršiocima.

Uskokoviću je to oštro demantovao, a nekoliko godina kasnije je i likvidiran.

BONUS video: Pucnjava u ulici Cara Dušana u Zemunu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare