Ilustracija Foto: Shutterstock

Viši sud u Zrenjaninu osudio je S.D. sa područja severnobanatskog upravnog okruga, na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog silovanja maloletne usvojenice.

Viši javni tužilac u Zrenjaninu Zoran Djuran saopštio je danas da je posle okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku iz kojeg je bila isključena javnost, Viši sud u Zrenjaninu objavio presudu, kojom je okrivljenog S.D. osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i da mu je izrekao zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine.

Djuran je naveo da je na osnovu optužnice Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, protiv okrivljenog vodjen krivični postupak zbog opravdane sumnje da je izvršio dva produžena krivična dela silovanja na štetu svoje usvojenice i to u periodu kada je bila mladja od 14 godina, kao i u periodu kada je bila maloletno lice starijeg uzrasta.

Nezadovoljan presudom suda, s obzirom na to da ne postoji niti jedna olakšavajuća okolnost na strani okrivljenog, javni tužilac će izjaviti žalbu i predložiti da se okrivljeni osudi na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, koja je bila propisana Krivičnim zakonikom u vreme izvršenja krivičnih dela.

Đuran je ukazao da je poslednjim izmenama krivičnopravnog zakonodavstva, koje se primenjuju od decembra prošle godine, maksimalna kazna za ovo krivično delo – doživotni zatvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar