Zoran Zdravković Foto: Facebook/MZ Zlot

Šef u JKP Vodovod i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Zdravković, kog su mediji prozvali Borski Jutka, navodno je juče fizički napao radnicu Bojanu Petkovski u samom preduzeću, saznaje Nova.rs. Naime, ovo nije prvi put da se Petkovski nalazi na meti napada, a pre samo nekoliko dana Zdravković je s tužilaštvom, zbog ranijeg napada na pomenutu koleginicu sklopio oportunitet, tj uplatio određenu svotu novca kako postupak ne bi bio pokrenut.

Kako saznajemo, Petkovski je prijavila nadležnim organima napad, a kako tvrdi, udarena je u ranu od operacije i to naočigled brojnih kolega.

„Ugledni SNS siledžija iz Bora, šef u JKP Vodovod, Zoran Zdravković je juče, ponovo, fizički napao Bojanu Petkovski. Za predhodni napad na Bojanu nije kažnjen, jer mu je tužilac Marina Ćirić sve oprostila. Da je tužilac zaštitio žrtvu, a ne SNS siledžiju, novi napad bi izostao“, tvrdi advokat Aleksandar Olenik, koji zastupa napadnutu ženu.

Olenik za naš portal ističe da Zdravković mora da odgovara za svoja dela.

„Moja branjenica je prijavila napad. Juče je bila na medicinskom pregledu i konstantovane su joj povrede. Nadređeni Zoran Zdravković ju je udario laktom u ranu, a danas će biti prosleđena krivična prijava. Napad se dogodio pred više radnika i to na samom radnom mestu. Tvrdim, da je tužiteljka radila svoj posao i pokrenula postupak sigurno do novog napada ne bi došlo. Poslednji napad dogodio se nekoliko dana nakon što je Zdravković dobio odluku tužilaštva, a njome je očigledno osetio da može da se nasilnički ponaša. Zapravo, osilio se“, kaže Olenik.

Inače, tužilaštvo je 19. novembra donelo odluku o primeni instituta krivičnog gonjenja u slučaju Zdravkovića.

Podsetimo, Bojana Petkovski iz Bora, samohrana majka, zaposlena je u JKP Vodovod Bor. Nadređenog Zdravkovića je u više navrata prijavljivala zbog diskriminacije na radu, ali i seksualnog uznemiravanja.

Takođe, 2019. godine su mediji pisali da je nesrećna žena zbog svega toga pokušala da izvrši samoubistvo.

Njena ćerka je tada istakla da je Petkovski završila na psihijatriji jer je pokušala da se ubije zbog uznemiravanja.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare