Tomo Zorić Foto:Vesna Lalić

Sekretar Državnog veća tužilaca (DVT) Tomo Zorić danas je saslušan u policiji, nakon što je pre nekoliko dana prisustvovao hapšenju navijača Partizana Miloša Đukanovića, bliskog vođi "Principa" Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, a kako je potvrdio za Nova.rs policiji je dostavio sve ugovore koje je sačinio sa osumnjičenim mladićem, kome je izdavao stan. Zorić u razgovoru za naš portal ističe da sa kriminalom nema nikakve veze, a o čemu svedoči i njegov dugogodišnji rad, te da su privedenog mladića pustili svega dva sata po hapšenju.

Zorić za naš portal ističe da je policiji priložio dokumentaciju u vezi sa izdavanjem stana.

Pročitajte još:

„Dobio sam poziv kao građanin da se odazovem i objasnim celu situaciju sa mojim podstanarom i da pokažem ugovore da su plaćeni porezi, računi, što sam i uradio. Sve sam prezentovao policiji i mislim da je to mnogo bolje, nego da po medijima objašnjavam šta i kako. Policija sada ima sve podatke, kao i svu dokumentaciju u vezi izdavanja stana, a takođe, moja majka, koja je vlasnik istog, išla je sa mnom. Osećam se rasterećeno“, kaže Zorić.

Zorić dodaje i da je pomenuti mladić, kome izdaje stan, pušten na slobodu ubrzo po privođenju.

„Mladić je pušten za dva sata. Ja sam njima danas pokazao i ugovor, kao i sve papire da je kirija uredno plaćena, pa sam ih, shodno tome, upitao i da li ja mogu da nastavio sa njim obligacioni odnos, na šta su mi oni rekli: „Ne, ne, nastavite vi sa njim slobodno““, kaže Zorić.

On navodi da su on i njegova kolegica, takođe tužilac, Milica Ljubičić, koja je tog dana bila sa njim u restoranu „Vetrenjača“ u Pančevu, provučeni kroz živo blato bez razloga.

„Ni krivi, ni dužni smo provučeni kroz blato. Da li sam ja to od ove države zaslužio? Borio se protiv organizovanog kriminala od 2006. godine, bio sam u prvom timu specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i sada da me neko veže sa istim?! Ovo je nepravda i ovakve stvari bole“, kaže Zorić.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, u trenutku privođenja Miloša Đukanovića, koji je u medijima označen kao pripadnik Belivukove grupe, sa njima za stolom u restoranu u Pančevu sedeli su Zorić i Ljubičićeva. Inače, Zorić pomenutom mladiću izdaje stan neko vreme, a tog dana je išao da preuzme kiriju.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare