Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo pevačice i supruge Jelene Marjanović, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu, a tokom pretresa izvršen je uvid u dokaze u spisima predmeta.

Najpre je odbrana Marjanovića podnela zahtev da se u dokaze uvrste audio zapisi telefonskih poziva optuženog upućenih policiji, zatim CD sa gostovanjem ubijene pevačice tokom kojeg je govorila o odnosima u porodici, i izveštaji o tragovima obuće. Tražili su da se kao dokaz dostavi fotografije na kojoj se vidi da je Jelena imala povredu ruke, a kako bi opravdali tragove krvi u Zoranovom automobilu marke „mercedes“.

Sudija Jelena Škulić je počela čitanje dokaza, međutim odbrana se ubrzo usprotivila tome, jer je predsednica veća predočila i dokaze koje je sud uvrstio u spise.

Odbrana je zatražila da se upozna s njima, jer ne zna na koje tačno dokaze misli sudija, jer nije reč o onima koje je tužilaštvo navelo u optužnici. Sudija je na to rekla da je reč o dokazima koji postoje u spisima.

„Sudija, mi klijenta branimo od optužnice, ne spisa predmeta“, rekao je advokat Veljko Delibašić.

Potom je odlučeno da se sporni dokazi prikažu na doku-kameri u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, koja poseduje pomenutu opremu.

Bonus video: Dolazak Zorana Marjanovića u Palatu pravde na prehtodno ročište