Foto: Nova.rs/MUP

Veljko Belivuk, prvookrivljeni u postupku protiv organizovane kriminalne grupe koja se tereti za sedam likvidacija, negirao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu krivicu. Belivuk je tvrdio da su dokazi protiv njega podmetnuti, a tokom izlaganja odbrane istakao je da je pravo pitanje kako je moguće da su oni, a kako tvrdi tužilaštvo, ubijali ljude dok su bili na merama Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Govoreći o DNK tragovima pronađenim u kući strave u Ritopeku, gde su okrivljeni mučili, ubijali i kasapili žrtve, Belivuk je upitao sudsko veće kako je moguće da su tek poneki biološki tragovi nađeni, odnosno samo nekih žrtava. Istakao je da to ne bi bilo moguće ukoliko je tačno da su oni kiselinom prali prostorije nakon zločina, a kako tvrdi tužilaštvo.

„Šta sam brisao pločice i odlučio ovu neću, to je Goksijeva?“, izjavio je okrivljeni Belivuk za govornicom u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Belivuk je tokom iznošenja odbrane izjavio i da je pitanje kako je moguće da su oni praćeni šest meseci od strane BIA i MUP, a da niko nije reagovao povodom ubistava koja su se uporedo dešavala, a kako tvrdi tužilaštvo u optužnici.

„Oni su nam svuda postavili bubice, kamere, znali su šta radimo u toaletu, kada imamo odnose sa ženama, a pored svega toga mi ubismo šestoro ljudi?“, upitao je Belivuk i potom rekao da tužilaštvo treba da uhapsi i te pripadnike policije jer nisu reagovali.

Pročitajte još:

„Da li vam je normalno da su pustili da ubijemo toliko ljudi, a onda nas pustili i da odemo avionom za Crnu Goru?“, upitao je Belivuk sudiju, aludirajući na put kada su išli kod Radoja Zvicera, navodno vođe kavačkog klana, u posetu.

Oni su tom prilikom, po povratku u Srbiju, privedeni i pušteni na slobodu. Pomenuti put dogodio se mesec dana pre nego što su uhapšeni u velikoj akciji BIA i MUP.

O Stoliću

Vođa ozloglašene kriminalne grupe tokom iznošenja odbrane govorio je i o bivšem inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću, koji je nedavno osuđen zbog odavanja službenih tajni.

„Božidar Stolić je prvi ušao u kuću u Ritopeku. Stolić je bio zadužen za navijače Partizana“, rekao je Belivuk.

Božidar Stolić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka tereti se za niz teškim krivičnih dela, među kojima su i ubistva. Optuženi, svi sem trojice okrivljenih-saradnika, negirali su krivicu za teška krivična dela za koje se terete.

***

VIDEO: U Specijalnom sudu počelo suđenje grupi Belivuk-Miljković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar