Foto: Privatna arhiva

Pripremno ročište u ponovljenom suđenju Katarini Rebrači i njenim saradnicama povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke održano je danas u Višem sudu u Beogradu. Rebrača je na današnjem ročištu ponovo negirala krivicu za delo za koje se tereti.

„Ne priznajem navode optužnice, nije bilo nikakvih zloupotreba“, rekla je manekenka.
Sa druge strane, njen advokat Momčilo Bulatović istakao je tokom ročišta da je više od 20 miliona dinara potrošeno na manifestacije koje je Fond organizovao, a kojih je bilo 140, dok je jedino sporno 200.000 dinara, koje je optužena navodno potrošila za letovanje u Egiptu sa ćerkom.
Advokat je istakao i da u ovom slučaju nije bilo zloupotreba, jer da je postojala takva namera, Rebrača je mogla da sebe imenuje za direktorku Fonda i sebi dodeli platu koju želi i tako „isisava“ novac iz istog. Takođe, njene optužene saradnice su negirale krivično delo, a nastavak suđenja je krajem novembra.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prošle godine prvostepenu presudu kojom je bivša manekenka Katarina Rebrača osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora, dok su njene saradnice na po godinu dana zatvora zbog zloupotreba svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke.

Manekenka se tereti da je od 2. juna 2006. do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača”, u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.

Prema optužnici, u tome su joj pomogle Mirjana Hristić iz Agencije „Mima art“ i Slađana Mironija iz Agencije „Top image“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare