Foto: MUP, Privatna arhiva

Poslednjih dana u Srbiji je zabeležen niz porodičnih zločina, u kojima su žrtve mahom bile supruge i roditelji. Crni niz se nažalost ne prekida, što je podsetilo na neke od najbrutalnijih porodičnih zločina, koji su uznemirili celu Srbiju. Živote su izgubile čitave porodice, a najčešći uzrok ubica za strašan krvavi pir ni dan danas nije poznat.

Davor Prica ubio je majku Katarinu u porodičnom stanu na Paliluli, Miloš I. (33) usmrtio je svoje roditelje puškom u selu Kusadak, a Dragan P. (45) izbo je nožem suprugu na smrt u stanu u Vranju. Za samo nedelju dana dogodio se čitavi niz zločina koji su potresli javnost.

Proteklih godina bilo je čak nekoliko stravičnih porodičnih tragedija, a portal Nova.rs podseća na neke od njih.

Ubio 13 komšija i rođaka, najmlađa žrtva dečak

Nezapamćeno masovno ubistvo se dogodilo 9. aprila 2013. godine, koje je počinio ratni veteran Ljubiša Bogdanović (60) iz sela Velika Ivanča kod Mladenovca, kada je u ranu zoru ubio svojih trinaestoro komšija i rođaka.

Ni dan danas nije poznato šta je prethodilo ovom krvavom piru, u kojem su život izgubila i deca.

Ubica Ljubiša Bogdanović, Foto: Privatna arhiva

Mladenovački krvoločni ubica započeo je svoj krvavi pir tako što je ubio sina Branka (42), majku Dobrilu (83), a ženu Javorku ranio. Potom je svoje žrtve pronalazio u najbližoj okolini. Zakucao na vrata četiri komšijska doma i ugasio 13 života – ubio je šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka.

U kući Stekića usmrtio je Draganu, a u susednoj njenu svekrvu Danicu. U kući Despotovića ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana, njegovu suprugu Jovanu i njihovog dvoogodišnjeg sina Davida. U kući porodice Mijailović ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša. Na kraju krvavog pohoda pucao je sebi u bradu, kako su tvrdili susedi, tek onda kada je video policiju. Dva dana kasnije i on je preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Kuhinjskim nožem zaklao oca, suprugu i sina

U surovoj statistici porodičnih zločina zabaležena je i tragedija u Futogu. Dušan Marijanac je u novembru 2001. kuhinjskim nožem zaklao oca, suprugu i četvorogodišnjeg sina, dok je majci Olgi nožem naneo više uboda.

Dušan Marijanac (39) je u porodičnoj kući oko 19 sati kuhinjskim nožem zaklao oca Dragonju (63), suprugu Sanju (35) i sina Milana (4), dok je majci Olgi (64) nožem naneo više uboda.

Zločinac je svog drugog sina, devetogodišnjeg Miloša, držao kao taoca sve dok se oko 23 sata, posle višečasovnih pregovora, nije predao policiji. Pre toga je Marijanac malom Milošu naneo više uboda nožem. Kad su policajci ušli u sobu gde se nalazio, zatekli su stravičan prizor. Na podu su se u lokvama krvi nalazila tela oca, supruge i Milana.

Ubio suprugu i šest članova njene porodice

Dragan Čedić iz Leskovca 2002. godine, za 20 minuta, na tri različita mesta, iz automatske puške ubio je bivšu suprugu, šest članova njene porodice, i ranio četvoro ljudi. Nerešeni porodični odnosi navedeni su kao razlog tog sedmostrukog ubistva.

Foto:MUP

Najpre je u bilijar klubu „Sedam“ u Ulici Filipa Višnjića ubio Nenada Lukića (30) i teško ranio Slavoljuba Kržalića, vlasnika kluba koji je kasnije zbrinut u leskovačku bolnicu.

Kada se uverio da je Lukić mrtav, Čedić se „vartburgom“ uputio ka svojoj supruzi s kojom je bio pred razvodom. U tom trenutku ona je više od godinu dana živela sa ćerkicom u kući svojih roditelja u Ulici Mileta Ćalovića broj 17, u blizini „Jugopetrolove“ benzinske pumpe u Podvorcu.

Za nepunih pet minuta Čedić je tamo napravio masakr. Ubio je suprugu Biljanu, njenu sestru Ivanu Kalčić koja je s dvoje dece došla iz Požarevca u posetu sestrama, zatim drugu Biljaninu sestru Jelenu Zdravković i njenog supruga Bobana.

Čedić je nastavio svoj krvavi pir, sve dok 7 osoba nije izgubilo život, a četvoro su bili ranjeni. Nakon surovog zločina, za ubicom se tragalo više od mesec dana, dok nije pronađen mrtav u jarku.

Posle svadbe sina započeo krvavi pir, pa pobio svatove

Svoj krvavi pir, Rade Šefer započeo je u nedelju oko 8.00 sati ujutru, 17. maja 2015. godine, jutro nakon sinovljeve svadbe, kada se odvezao u selo Oromu, gde je iz lovačke puške ubio tasta Jenea Traćika (74) i taštu Gizelu (68), a onda se prevezao u Martonoš. Tamo je, dva sata nakon ubistva u Oromu, upao u kuću porodice Bajtai i osuo paljbu po svatovima koji su još spavali , tokom koje je ubio svoju bivšu suprugu Rožu (47), snaju Nataliju (25) i njene roditelje Šandora (52) i Karolinu (43).

Foto: Privatna arhiva

Nastavak masakra sprečio je francuski državljanin Emanuel Donjon, koji je uspeo da usmrti ubicu udarcima stolicom, nakon što je ranjena njegova supruga Natalija Danjon.

U svoj krvavi pohod, Rade Šefer navodno je krenuo jer nije želeo da njegov sin Vlastimir, koji se dan pre masakra oženio Natalijom, prođe kao on u braku. Svoju bivšu suprugu, od koje se razveo godinu dana pre tragedije, optuživao je da je ona odabrala Vladimirovu ženu, a njihovu snajku, o kojoj je mislio sve najgore. Takođe, nije mogao da se pomiri sa odlukom njegove supruge da ga zauvek napusti, godinu dana ranije, iako ju je tukao i maltretirao.

Crni niz tragedija

Podsetimo, crni niz porodičnih tragedija zadesio je Srbiju od početka nedelje, kada je čak sedam osoba izgubilo život u teškim zločinima, ali i tragedijama. Od porodičnog ubistva, gde su žrtve bili roditelji, pa sve do pronalaska beživotnih tela više članova porodice – događaji su koji se neprestano nižu proteklih dana.U petak, u jutarnjim časovima, muškarac na Zvezdari je sekirom nasrnuo na svoju ženu, a zatim pokušao da se obesi. Komšije su ga spasile, te su oboje prevezeni u bolnicu.

Tokom četvrtka dogodila su se dva incidenta, kada je u Vranju muž izbo ženu nožem, nakon čega je preminula u bolnici. Zatim, istog dana u Sremčici muž je pokušao da zakolje ženu dok je spavala.

Sa početkom nedelje, javnost je dočekala vest da je Miloš Ignjatović u selu Kusadak ubio svoje roditelje, hicima iz lovačke puške.
Zatim istog dana uveče, u Ripnju u kući su pronađena beživotna tela oca i sina. Otac je preminuo prirodnom smrću, dok je sin najverovatnije izvršio samoubistvo.

U utorak je u Nišu u porodičnoj kući pronađen mrtav stariji bračni par.

Na kraju, utorak je zabeležilo surovo ubistvo majke na Paliluli, kada je Davor otišao u stan svoje majke i nožem je ubio pred svojim nepokretnim ocem.

BONUS VIDEO: Mesto zločina kod Smederevske Palanke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar