Foto: shutterstock

Beograđanin Srđan Marković (30) već 12 dana nalazi se u agoniji, jer mu je nevenčana supruga Aleksandra M. otela trogodišnje dete, uprkos tome što mu je sud privremeno dodelio starateljstvo. Marković se javio redakciji portala Nova.rs, jer ne zna kome da se obrati kako bi saznao gde mu se nalazi ćerka, s obzirom da, kako tvrdi, nijedna ustanova neće da mu pomogne.

Marković, koji sa bivšom nevenčanom partnerkom već duže vreme nije u emotivnoj vezi, kaže da skoro dve nedelje nema nikakav kontakt sa njom, ali ni sa detetom. On u razgovoru za naš portal ističe da je u strahu za sopstveno dete i da ne zna više kome da se obrati za pomoć, jer svi tvrde da „nisu nadležni“.

„Već dvanest dana nemam nikakvih informacija gde mi se dete nalazi. Ne znam ni kako je, ni gde spava, ništa. Moja bivša devojka otišla je iz kuće svojih roditelja sa našim detetom, a ni oni ne uspevaju danima da stupe u kontakt sa njom“, kaže ovaj Beograđanin.

Kako tvrdi, proteklih dana se obraćao svim institucijama za pomoć kako bi pronašao ćerku, međutim, kako navodi, još uvek nema povratne informacije. Pojedine su samo, kako navodi, prebacivale odgovornost na druge, međutim, on i dalje ne zna gde su nalazi dete.

„Od novembra, kada sam se vratio sa Malte, imam problem sa njom. Dogovor je bio da dete viđam vikendom, međutim, ona to nije poštovala, radila je šta je htela, bukvalno se nisam pitao ni za šta. U svemu ovome imam i podršku njenih roditelja, ni oni ljudi ne znaju šta da rade i kako da mi pomognu. Dosad sam se obratio svim institucijama, ali sam svugde ostao bez odgovora kako da dođem do deteta“, kaže Marković.

On navodi i da je podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandre M. zbog otmice deteta.

„Prijavio sam i u policiji i u tužilaštvu. Drugi osnovni sud je početkom 1. juna doneo privremenu meru kojom su meni dodelili starateljstvo nad detetom, odnosno dok se postupak ne okonča. Međutim, meni to ništa ne znači, jer mi deteta nema, niti mogu da ga uzmem kod sebe, niti išta“, kaže očajni otac.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

On dodaje i da mu ovo dodatno teško pada zbog činjenice da je detetova majka hapšena zbog posedovanja narkotika.

„Dva puta su je privodili zbog droge, a nasilno se ponašala i prema svojim roditeljima. Plašim se gde mi je dete, ne znam kako je, šta radi, ništa. Išao sam u Centar za socijalni rad, policiju, svugde. Policajci su rekli da su uspeli da je dobiju na telefon, ali je ona rekla: “Ja sam punoletna, mogu da radim šta hoću”. Meni je dete oteto, više ne znam kome da se obratim“, dodaje on.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo Biro MUP Srbije, ali nismo uspeli da dobijemo odgovor na postavljena pitanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare