Foto: Shutterstock

Drezina koja se danas pomahnitalo kretala od Zlatibora do Gorjana, brzinom oko 50 km na sat, izgledala je više kao filmska režija nego stvarna nezgoda. Pravo čudo je da niko nije stradao i da je pruga u tom periodu bila slobodna.

Naime, prema saznanjima našeg portala, četvorica železničara jutros su drezinom sa dizalicom otišli iz Požege ka Priboju, kako bi izvršili potrebne radove na pruzi. Kada su posao završili, krenuli su nazad, ali se ubrzo na drezini dešava kvar, tačnije ostaje bez kočnica. U tom trenutku se nalaze između Zlatibora i Užica, u blizini železničke stanice Sušica. Trojica radnika kod Sušice iskaču iz drezine a jedan njihov kolega ostaje sam u najneizvesnijoj vožnji u životu.

Na drezini nastaje prava borba čoveka sa pomahnitalom mašinom. Radnik pokušava da je zaustavi ručnom kočnicom ali kilometrima bezuspešno jer su šine na pruzi bile mokre. Kolege koje su uspele da iskoče na vreme, pozovali su otpravnika vozova u Užicu koji je alarmirao kolege u Požegi, kako bi se izbegla tragedija jer da je u tom trenutku naišao voz, bila bi sigurna. Na svu sreću i važećem redu vožnje, na toj deonici nije bilo ni putničkih ni teretnih vozova.

Vozač drezine toga nije bio svestan, borio se svom snagom i posle prolaska kroz Užice, ka Sevojnu, uspeva da uspori drezinu tešku skoro osam tona, zahvaljujući tunelu u kome su šine bile suve. Hrabri vozač uspeva da iskoči i okonča horor vožnju dugu oko 20 km.
Drezina je bez vozača nastavila dalje još nekoliko kilometara od Sevojna i sama se zaustavlja u Gorjanima. U to vreme u Požegi, na velikom železničkom čvorištu, alarm je bio upaljen. Uz naredbu da se saobraćaj obustavi, ispred Požege su na prugu bile postavljene čelične „papuče“ sa ciljem da zaustave šinsko vozilo.

Očevici koji su se našli na železničkoj stanici u Užicu i svojim očima videli čoveka na drezini, nisu ni slutili o čemu se zapravo radi. Sve je ličilo na filmsku scenu koja je na svu sreću bila deo filma sa srećnim krajem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar