Hapšenje u Zmajevu
Foto: www.mup.gov.rs

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije PU Nišu uhapsile su D.K. (43) iz ovog grada, zbog iznude.

„Osumnjičeni je tokom poslednje dve godine na ime duga koje je oštećeni već isplatio, potraživao 15.000 evra“, saopštila je niška Policijska uprava.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, D.K. je najpre žrtvi zelenašenja prodao golubove i to je bila prva “finansijska transakcija” između njih.

„Oštećeni je od D.K. kupio golubove u vrednosti od 4.500 evra koje mu je isplatio u ratama. Nakon toga je od njega pozajmio 1.850 evra uz kamatu od 20 odsto. Dug je isplaćivao tokom dve godine, plaćala je i njegova devojka ali je D.K. nastavio da traži novac da bi mu na kraju ispostavio potraživanje od čak 15.000 evra. Mladić više nije imao kud, shvatio je da je upao u kandže zelenaša pa je odlučio da se obrati niškoj policiji. Dobio je 15.000 evra u obeleženim novčanicama, a zelenaš je uhapšen čim je novac primio. Kod njega je osim obeleženih novčanica pronađen i mobilni telefon, a komunikacija sa oštećenim potvrdila je navode žrtve“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Osumnjičenom za iznudu određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavim biti priveden osnovnom javnom tužiocu.

BONUS VIDEO: Pripadnici PU Beograd uhapsili jedno lice zbog iznude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar