Foto: N1/MUP

Viši sud u Beogradu osudio je danas Aleksandra Zdravković na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka novembra 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku. Poznati biznismen tom prilikom je teško ranjen.

Inače, Zdravkoviću je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji u julu prošle godine ukinuo presudu kojom je bio je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Sud mu je tada ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio kućni pritvor. Istom presudom, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Maju Adrovac  od optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 2014. godine,

Inače, oštećeni Beko je na prošlom suđenju izjavio da nakon više od šest godina od događaja sada može sa “prilično velikim stepenom uverenja” da kaže da je optuženi Aleksandar Zdravković osoba koja je pucala na njega u novembru 2014. godine.

“Prijateljima sam kazao da je on. Vidljivost je bila dobra, a ja sam bio oči u oči sa njim. Bez maske je bio i sa kapuljačom. Vremenom sećanja postanu jasnija. Video sam se oči u oči sa ubicom”, rekao je Beka.

Podsetimo, na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine, kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar