Ilustracija Foto:Shutterstock

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 17 godina zatvora Marka Petkovića za ubistvo Saše Joksića, koje se dogodilo u dvorištu crkve u Vraniću 2015. godine.

U obrazloženju presude navodi se da je Petković bio svestan svoga dela i nije prihvatilo njegovu odbranu da je Joksića ubo u nužnoj odbrani jer je bio napadnut jer, kako tvrdi sud, „ako neko prihvata da voljno učestvuje u sukobu ne može da se poziva na nužnu odbranu“.

Petkoviću je juče produžen i pritvor koji može da važi do odlaska na izdržavanje kazne, s obzirom da je već jednom, kad je pušten u kućni pritvor, pobegao, pa je pravosudnim organima bio nedostupan godinu i po dana.

Podsetimo, 2. jula 2015. godine osuđeni Marko Petković i Saša Joksić su se sukobili u dvorištu crkve. Prvo su se posvađali, da bi Petković ubrzo iz džepa izvadio nož i njime ubo Joksića dva puta u grudi, a njegovog prijatelja Dragana Jovanovića u stomak. On je nakon zločina pobegao.

U ovom postupku sudilo se i Ivanu Asodiju, ali je on oslobođen pošto je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja zbog nedostatka dokaza.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar