Foto: Facebook

Novi detalji stravičnog zločina u Vićenci, kada je Zlatan Vasiljević ubio svoju bivšu partnerku Lidiju Miljković i tadašnju partnerku Gabrijelu Serano, a zatim presudio sebi, ne prestaju da isplivavaju. S obzirom na to da je Zlatan imao istoriju nasilja, zbog koje je bio i pred sudom, ministarka pravde Marta Katabija naredila da se istraže mogući propusti pravosudnih organa.

Sa ubistvom dve žene, italijanski mediji ali i porodica ubijene žene više puta su ukazivali na to da je Vasiljević iza sebe imao dugu istoriju nasilja, zbog čega ga je Lidija prijavljivala nadležnim organima.

Zbog svih ovih ukaza, ministarka pravde Marta Kartabija zvanično zatražila od policije da pribavi dokumentaciju koja se odnosi na postupak u vezi sa Zlatanom Vasiljevićem kako bi se proverilo da li je bilo propusta u slučaju koji je doveo do tragičnog dvostrukog femicida, piše italijanski portal ilgiornaledivicenza.it.

Podsećanja radi, Zlatan je u sredu u Vićenci ispalio šest hitaca na Lidiju. Postoje dve verzije događaja. Jedna od njih je da je nakon toga otišao i ubio Gabrijelu u kolima, a zatim sebe.

Druga verzija je da je prvo upucao Gabrijelu, a onda sa njenim telo otišao i nastavio svoj krvavi pir.

Lidijin partner apeluje na institucije da bolje reaguju

„Niko sada ne može da nam vrati Lidiju. Ipak, bilo bi lepo da se uzme u obziri slučaj Lidije pa da se kaže: „Pa, mi sudije to možemo i sve smo uradile. Mi socijalni radnici to možemo. Ali vidimo da to nije dovoljno. I onda bi bilo lepo da se svi okupe da identifikuju koje su mane i da se utvrdi kako da se radi na prevenciji“, ističe Danijel Mondelo, Lidijin saputnik, koji apeluje na institucije da se slične tragedije ubuduće ne dešavaju.

Pročitajte još:

Mondelo je podsetio na jezive pretnje koje je Lidija dobijala i kako se taj problem trebao rešiti na vreme.

„Ako ti neko uperi pištolj u glavu i kaže ‘pre ili kasnije ubiću te’, stavlja ti ga u krilo dok te vozi negde u kolima i preti ti, stavlja ti nož u usta, pošalje te u garažu da očistiš alat i onda dođe, baci te na zemlju i udari te nogom i razbije ti rebro, to nije izolovani čin besa. To je problem. Kada sam pročitao žalbe koje je Lidija uputila, naježio sam se. Ali sada nameravam da ih ponovo pročitam. Sve ove stvari su prijavljene. Dakle, to znači da je ovaj (Zlatan Vasiljević, koga Mondelo nikada ne pominje po imenu) bio bolesna osoba. A bolesnici se moraju lečiti, mora im se pomoći kako ne bi stvarali probleme i onima oko sebe, ali i sebi“, istakao je kivni Mondelo.

„Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom?“

Vasiljević se pred sudom našao i 2019. godine, kada mu je izrečena mera zabrane prilaska.

Rečenica koju je Lidija Miljković, Srpkinja koju je u sredu ubio bivši suprug u Vićenci, izgovorila pre dve godine tokom suđenja Zlatanu Vasiljeviću, danas posebno izazivaju jezu.

„Uvek sam se plašila, ako kažem nešto sa čime se on ne slaže, šta će biti dalje… Uvek sam se plašila. ako me ubije – šta će biti sa mojom decom“, reči su koje je Lidija rekla tokom suđenja njenom bivšem partneru, pišu italijanski mediji.

BONUS VIDEO: Kako je ubistvo iz 2017. godine povezano sa Lukom Žižićem?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar