Udes motociklista u Ustaničkoj Foto: Nova.rs/Video

Neprimerena brzina kretanja bosanskog državljanina Armina B, vozača kamiona, uzrok je stravičnog sudara koji se dogodio juče oko 15.10 sati na auto-putu kod Okučana, a u kojoj je život izgubila tročlana porodica iz Srbije.

Policijski uviđaj je potrajao do kasno u noć. Vozač kamiona je uhapšen na licu mesta, a protiv njega je podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, zbog čega mu preti višegodišnja kazna zatvora. Danas se očekuje njegovo saslušanje, piše Blic.

Prema krivičnoj prijavi, Armin je u 15.10 vozio kamion s prikolicom koja služi za prevoz automobila. Vezinu cožnje, kako je utvrđeno, nije prilagodio uslovima vožnje, u vreme kada ke put bio klizav. Iz tog razloga je u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu puta, a tad mu je u susret naišao „reno“ kojim je upravljao D. P. (38), a sa kim su u automobilu bili, prema nezvaničnim saznanjima, majka (57) i brat (35).

Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim delom zakačio prednji deo „renoa“. kako je nastavio da se kreće nekontrolisano, udario je i zadnji deo automobila.

Vozač je podvrgnut alkotestu, a rezultati se i dalje čekaju. Daljom istragom takođe treba da se utvrdi da li je u vreme nesreće koristio mobilni telefon.

Tela preminulih poslata su na obdukciju, gde će se, između ostalog, utvrditi i da li je D. P. bio pod uticajem alkohola.

BONUS video: Zaplena droge

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar