Foto:N1

Tokom prošle nedelje ukupno 78 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i nasilničke vožnje, saopštio je danas MUP.

Od 42 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, najviše ih je iskljuceno na teritoriji Beograda, a slede Kruševac, Leskova, Niš, Pančevo, Požarevac i Čačak.

„Osamnaest vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine, a najmlađi vozač koji je zatečen u vršenju ovog prekršaja ima 17 godina“, naveo je MUP. Saobraćajna policija je 16 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci istovremeno zatekla i u činjenju drugih prekršaja.

Od 36 vozača isključenih zbog nasilničke vožnje najviše ih je bilo na teritoriji Sremske Mitrovice, a slede Beograd, Niš i Novi Sad.

Kako se navodi, šest vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom sa više od tri promila alkohola. Pripadnici Uprave saobraćajne policije su, tokom noći u Beogradu, zaustavili tri vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a pritom nisu imali vozačku dozvolu ili su imali vozačku dozvolu neodgovarajuće kategorije. Protiv trojice muškaraca biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar