Foto: mod.gov.rs

Proglašenjem pobednika danas je u Kraljevu zvanično završeno takmičenje jedinica vojne policije Vojske Srbije "Čuvar reda“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o kvalifikacionom nadmetanju za izbor ekipe koja će predstavljati našu državu i vojsku na istoimenom takmičenju u okviru Međunarodnih vojnih igara, koje će, prvi put ove godine, krajem avgusta i početkom septembra biti organizovano u Srbiji.

Foto: mod.gov.rs

U konkurenciji 12 timova iz svih sastava vojne policije najbolja je bila ekipa Ekipa broj 1 Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, drugo mesto zauzela je Ekipa broj 1 Trećeg bataljona vojne policije, dok je treće mesto pripalo Ekipi Voda vojne policije Komande za obuku.

Foto: mod.gov.rs

Zamenik načelnika Generalštaba i predsednik Organizacionog odbora za takmičenje „Čuvar reda“ general-potpukovnik Petar Cvetković je istakao da su pripadnici vojne policije na nacionalnom takmičenju pokazali izuzetan nivo obučenosti i fizičke pripremljenosti.

„Vojna policija je oduvek važila za jedan od elitnih sastava Vojske Srbije, a rezultati takmičenja su to i potvrdili“, rekao je general Cvetković.

Na osnovu rezultata takmičenja na nacionalnom nivou biće sastavljen širi spisak naše reprezentacije koji će se tokom priprema svesti na šest imena koja će Vojsku Srbije i našu vojnu policiju predstavljati na takmičenju Međunarodnih vojnih igara „Čuvar reda“ od 29. avgusta do 5. septembra u Kraljevu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar