Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zatvorenik koji je iz zatvora "Zabela" u Požarevcu tokom dana sproveden u prokupački sud gde mu se sudi za neko od krivičnih dela koje je ranije počinio na toj teritoriji, pokušao je bekstvo nakon ročišta tako što je udario čuvara pri ulasku u "maricu", ali je brzom reakcijom drugog komandira i uz pomoć policije odmah savladan.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je zatvorenik koji izdržava kaznu u „Zabeli“ prevezen tokom dana do Prokuplja, gde je imao zakazano ročište.

Osuđeno lice je nakon završenog ročišta, pri ulasku u „maricu“, udarilo komandira, ali je brzom reakcijom drugog komandira i prokupačke policije njegov pokušaj da pobegne sprečen. Reč je o komandirima iz „Zabele“ koji su vraćali zatvorenika koji je prethodno imao suđenje za novi postupak u sudu u Prokuplju – kažu za Južne vesti iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, pišu Južne vesti.

Kako nezvanično saznaju Južne vesti, radi se o višestrukom povratniku iz Beograda koji ima više postupaka koji su u toku, a trenutno izdržava kaznu u požarevačkoj „Zabeli“ za ranije počinjena krivična dela, a za koja je već pravosnažno osuđen.

***

BONUS VIDEO – Pala srpska kriminalna grupa, hapšenja u 3 evropske države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar